התאהבות באישה נשואה: מה עושים?
אנונימית
התאהבות
⌄
שלום,
אני ממש לא יודעת איך להתנהג...התאהבתי באישה (אני חושבת שאני לא לסבית כי אני גם נמשכת לגברים). עבדתי איתה לאורך תקופה כ-3 שנים ולפני כחודש היא עזבה את מקום עבודתה. מאז נכנסתי ללחץ הסטרי ולדכאון. היא נשואה פלוס ילדים. אני הרגשתי לאורך כל הדרך שגם לה יש משהו כלפי אבל אני מפחדת שטעיתי... ולכן לא הצלחתי לאגור אומץ ולהתוודות בפניה ... הרגשתי שבזמן שנפרדנו היא רצתה לומר לי משהו... אך זה לא קרה. עכשיו אני חיה בהרגשה של פספוס אדיר ושוקלת להתקשר אליה ולדבר איתה על הכל אך אני מפחדת שלא אצליח לעשות זאת ויתברר שאין לה כלפי כלום .מה לעשות ? איך לצאת מהדכאון הזה....
אור
התאהבות
⌄
הייהרגשתי צורך להגיד לך את דעתילנפש אין מין רק לגוף ישככה שזה לא מפתיע שאת מרגישה אליה רגשות עזים למרות שאת סטרייטית לכאורה.היתה ביניכם כימיה חזקה כנראה משהו "בלתי נראה" שקשר דווקא בין שתיכן..אני לא חושבת שאת מדמיינת את זה..תדברי איתה.. תתקשרי, תגידי שחשבת עליה שנקשרת אליה כל תקופת העבודה שלך יחד ואת לא יכולה להסביר את זה והתקשרת לשאול לשלומה ומשם תזרמי לאן שאתה חושבת שזה יגיע רק תבררי לפני כן לדעתי מה הן הציפיות שלך ממנה כי בכל זאת יש לך בעל וילדים את צריכה לברר מה את מחפשת מהקשר איתה? חברות נפש? רומן? הנאה? אחרי שתבררי תבדקי אם זה "נכון" או "בריא" מצד שתיכן. אני בעד ללכת עם האהבה רק לא להתעוור אליה לראות אם היא באה נכון ואם לא לשנות את הצורה שלה למשהו יותר בריא ואם זה מתאפשר השינוי- ללכת איתה, לנסות, לא להכנע לחששות.בהצלחה!כל טוב.
אנונימית
התאהבות
⌄
היתודה רבה על התגובה... חזקת אותי ואני חושבת שאני אתוודה בפניה ... זה בטח רק יקח לי זמן לאגור אומץ...
ד"ר אורן חסון
התאהבות או קירבה רגשית עזה?
⌄
אנונימית יקרה,
כתבת שהאשה שהתאהבת בה נשואה עם ילדים. לא כתבת מה המצב המשפחתי שלך, ואני מניח שאת רווקה ללא ילדים. גם לא כתבת את גילך, וגם לא את נסיונך המיני, אם גם כתבת שאת נמשכת לגברים.ברור ממה שכתבת שאת מרגישה אליה חיבור נפשי חזק. לא הסברת מדוע, גם לא כתבת מדוע יצרת בה תלות (הלחץ שלך וההסטריה משהיא עזבה את מקום העבודה המשותף איתך). מה בדיוק חסר לך בה. ממה שכתבת זה לא אומר בהכרח שהמשיכה היא מינית. לא כתבת, למשל, אם את מפנטזת על מגעים מיניים איתה, או שאת רק מרגישה בחסרונה כי את אוהבת להיות איתה, ומשום שהיא נותנת לך בטחון ורעות שלא קיבלת מאדם אחר.מכל הנאמר לעיל, את צריכה לבדוק עם עצמך אם המשיכה אליה מינית או חברית (והרי דכאון דומה יכול לקרות גם עם התרחקותו של בן משפחה קרוב, כמו אם, אב, אח או אחות), ואין זה אומר כלל ועיקר שיש אליהם משיכה מינית. אם את מרגישה אליה רק קירבה רגשית גדולה, בכלל אין בעיה. צלצלי וקבעי פגישה על כוס קפה, וכל מה שאת צריכה לומר הוא שלום, ושרצית לומר שהצטערת שהיא עזבה, ושאת רוצה לשמור על קשר. אם את חושבת שהיחס שלך אליה הוא מיני, מותר לך לפתוח את זה, רק היי מוכנה לדחייה, אם היא לא באותו ראש, ואז בהמשך גם להפסד הקירבה החברית אליה.
אנונימית
התאהבות או קירבה רגשית עזה?
⌄
שלום
ד"ר חסון,קודם כל תודה רבה על התגובה. אני נשואה בלי ילדים בת 25. יש לי נסיון מיני עם גברים אך אין עם נשים. נראה לי שאני דו מינית.אני לא יודעת למה אני מרגישה אליה חיבור חזק....זה פשוט ככה... היא חסרה לי גם מבחינה נפשית וגם מבחינה מינית. אני נמשכת אליה חזק מינית וגם מפנטזת על המגע איתה.מצד אחד אני לא רוצה לאבד קשר חברות איתה ולכן מפחדת להגיד לה מילה על הרגשות העזים שלי ומצד שני אני גם ככה כנראה לא אראה אותה יותר אז מה יש לי לאבד ?אני מרגישה (ואולי אני טועה) שגם היא מרגישה אליי משהו אך אני לא יודעת מה ... האם זה סתם חיבור (עבדני המון ביחד) או שזה גם משיכה מינית.בקיצור אני מאוד מאוד מבולבלת ולא יודעת איך לנהוג.חשבתי אולי לנסות "לבדוק את הקרקע" בזהירות למשל לומר שהיא חסרה לי או משהו כזה ולראות את התגובות... אבל הכל כרגע בגדר מחשבות כי אני מפחדת לטעות.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
בזהירות
⌄
אנונימית יקרה,
אם את מפנטזת עליה מינית, יכול מאד להיות שבאמת "נדלקת" עליה (infatuation), כפי שדבר קורה בכל תחילת קשר מיני מרגש. אם את בוחרת בנתיב הזה, ברור לך שהוא אינו נטול סיכונים, מכיוון שהוא עתיד לשבש לך את החיים שנעו עד עכשיו במסלול מאד ברור ומקובל. אבל אם את חושבת שכך יש לך סיכוי טוב יותר למצוא את האושר שלך, עשי כפי שאת מבינה. בזהירות, אם צריך, ולפעמים אולי גם עם רגל אחת על הקרקע, כדי לסגת בזמן אם יהיה צורך בזה.