זוגיות: גילויי אהבה ופתיחות

תאריך פנייה: 07.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונית
גילויי אהבה חד סיטריים
07.06.2006 • 09:18

בעלי ואני נשואים כשנתיים לנו בן, בעלי אדם מקסים עדין רגיש ושותף פעיל בכל מה שקשור לתפקודי היומיום.עם זאת במערכת היחסים שלנו אינו מראה גילויי אהבה אם זה חיבוק יזום נשיקה יזומה מחמאה (לעולם לא החמיא לי) וכו' דהיינו "די קריר", באירועים הוא קונה פרחים מתנות וכו' אך ברכה מהלב קשה לו לכתוב.יש לציין שגם רוב בני משפחתו כאלה שקטים וקרירים בינם ובין עצמם וגם כלפי אחרים.דיברתי איתו על הנושא המון פעמים וכן בדרכים עקיפות ניסיתי להעביר לו מסר אך ללא אועיל מצד אחד הוא מבין על מה אני מדברת ואומר ששינוי לוקח זמן ומצד שני כלום לא משתנה.אני לעומת זאת כל הזמן מחמיאה לו ומרעיפה עליו גינויי אהבה (כנראה זה נובע ממחסור כלפי) ואני בחורה שמאוד זקוקה לחיזוקים חיוביים.שאלתי היא האם מצב זה יכול להשתנות? האם דרך הפעולה שלי שיחות על הנושא לקוייה? והאם ניתן להחזיק זוגיות בצורה כזו ללא פירגון וגילויי אהבה מאחד הצדדים?

ד"ר אורן חסון
פתיחות של מגע
08.06.2006 • 19:06

רונית יקרה,
זוגות רבים מחזיקים את הזוגיות שלהם לאורך שנים, ואפילו בצורה יציבה, ללא פרגון וגילויי אהבה. ולכן השאלה היא לא אםניתןלהחזיק זוגיות כזו, אלא אםאתיכולה להתקיים בזוגיות כזו. כפי שהוא אומר לך, שינוי כזה לוקח זמן, ואם התנאים נשארים דומים, כנראה הרבה מאד זמן. צריך להתרחש זעזוע חזק כדי לשנות הרגלים מסוג זה. יש דרכים לנסות לזרז זאת, על-ידי סדנאות שקשורות למגעים וליטופים, ואולי אפילו למיניות ועירום. אלה הם דברים שמלמדים פתיחות, ובעיקר פתיחות פיזית. יש גם אפשרות לעשות זאת בהנחייה של פסיכולוג או מטפל מיני. אבל אם לא תנסו את הדרכים הללו, קחי בחשבון שזה מה שיש, ותחליטי אם זו סיבה לפרק את המסגרת או לא. אני הייתי הולך על הכיוונים האחרים. חפשי מסגרות כאלו, ואם את רוצה סדנאות, התחילי מהקל אל הכבד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083