התמודדות עם פחד מחשיפה

תאריך פנייה: 29.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דקלה
המשך שאלה לבעיה רצינית מאוד
29.10.2005 • 22:57

דוקטור, אני במצוקה נורא קשה, כפי שכבר רשמתי את הפרטים , אני בת 20, מנהלת שני מערכות יחסים במשך 5 חודשים, אחד מהם הוא קשר של שנתיים וחצי.רשמת לי בתגובה שלא משנה מה אעשה אני אסבול בכול אופן, ואני צריכה להחליט..הבעיה היא שאני תמיד הייתי אדם כזה שהעדפתי שיחליטו בשבילי, אני לא רואה את עצמי מחליטה מבין שניהם..כל הזמן כשאני מבלה יום בחברת אחד מהם אני מתגעגעת וחושבת על השני, אני נמצאת במתח תמידי, לא רוצה לאכול, יש לי בחילות, ההרגשה הפיזית מתחילה להיות גרועה מרוב שאני כל הזמן בחרדות ולחצים..כאשר אחד מהחברים כבר החליט להפרד( החדש, זה שאנו יחד 5 חודשים) אני החזרתי אותו אליי ובאמת האמנתי לעצמי שאני אהיה נאמנה לו ואפרד מהחבר הישן, אך כשתיכננתי להפרד מהישן אז זה לא ייצא לפועל.ושוב מצאתי את עצמי עם שניהם, אני לא יודעת כבר מה לעשות, איך לצאת מהתסבוכת, אני מבולבלת וכל העולם שלי מבולבל, שום דבר לא אמיתי..אני בטראומה כבר מהכול, ומתחילה להכנס לדכאון, האגו נפוח, אבל זה כבר לא האופוריה שהייתי בה לפני כן, זה כבר מציאות, והמציאות היא קשה מנשוא..האם יש עוד עצה, עוד דרך, עוד משהו שאתה יכול לומר בקשר לבעיה שלי..?אף אחד לא באמת יודע מה קורה בחיי, וחוץ מלכתוב כאן אין לי עוד למי לפנות.הוריי מאמינים שאני עם 1 מהם בקשר, חברותיי יודעות משהו אחר, אנשים בחיי היום יום חושבים עוד משהו, דיי, נמאס לי ממציאות זו...מה לעשות..תודה מראש

ד"ר אורן חסון
חשיפה, ופחד מחשיפה
29.10.2005 • 23:55

דקלה יקרה,
את כותבת שתמיד היית אדם שהעדיף שיחליטו בשבילו. לפיכך, נותרו כמה אפשרויות:א. לכי לטיפול כדי שיעזור לך ללמוד איך להחליט בעצמך. ואולי גם ללמוד להתעמת עם אנשים (ובמקרה הזה, עם אחד מהחברים שלך, כדי להגיד לו שזהו).ב. הטילי מטבע.ג. המשיכי לסבול במצבך הנוכחי, ותני לסבל לגדול עד לעוצמה שתיכפה עלייך החלטה.ד. המשיכי להיות במצב הנוכחי, כולל הפחד מהחשיפה (ונדמה לי שעיקר הסבל שלך היום נובע מהפחד מחשיפה, וממה שזה יעשה לתדמית שלך, בעיני עצמך ובעיני אחרים), עד שמישהו באמת יגלה משהו, ואז תאלצי לחיות עם החשיפה.נדמה לי, דיקלה, שפרשתי כאן בערך את כל האפשרויות, אם כי יכול להיות שתמצאי אחת טובה יותר. אבל בסך הכל, את נמצאת במקום שבו את בוחרת להיות, והבחירה היא כולה שלך. גם ההחלטה לצאת משם. או לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083