אלימות במשפחה: מה לעשות?
ss
נמצאת במצוקה מבקשת עצה דחופה
⌄
שלום רב
אנו נשואים מזה 9 שנים עם 2 בנות מקסימות .עברנו המון משברים במהלך הנשואים אך לאחרונה יש המון מריבות וויכוחים לאחרונת היה גם אלימות (פעמיים) , שהאלימות האחרונה מלפני מספר ימים היתה קשה ביותר.כיום בעלי עזב את הבית על פי בקשתי ללא התערבות של משטרה וללא בתי משפט, על מנת לנסות להחליט מה עושים עם המערכת זוגיות שלנו .עלה בדעתי 2 אפשרויות - אחת להליך גירושים ולהתמודד עם התוצאות של הליך זה.והשניה היא לפנות ליעוץ זוגי לי וגם לו על מנת לשמור על הביתמה שכרגע מטריד אותי זה שבעלי מסר לבת הגדולה שלי שהוא חוזר הביתה ביום שישי הקרוב (מסרתי לבת הגדולה שלי שבעלי במילואים) , אני כרגע לא רוצה לראות אותו היות ואני כול כך מבולבלת וכואבת פיזית וגם רוחנית ולא רוצה את קרבתו בשום פנים ואופן בשליב זה.אך מצב שני אני לא רוצה לעשות צעדים שאולי לא היה ניתן לחזור אחורנית - בתי משפט, משטרה וכו'.אני העברתי לו הודעה שאני מבקשת שלא יגיע ביום שישי הזה הביתה עד להודעה חדשה והוא כמובן מסרב לקבל את בקשתי .אני במצב מבולבל לגמרי , מה שבדרך כלל לא קורה לי אני אישה מאוד עצמית ומאוד מחושבת , הכול מבולבל לי בצורה שאין אני מצליחה לעשות סדר בדבריםבבקשה בבקשה עצה מה לעשות .תודה מקרב לב ,ss
ד"ר אורן חסון
אלימות במשפחה
⌄
SSיקרה,
חד משמעי: אלימות זה רע. אם היא קשה ביותר – זה חמור עוד יותר. לא פרטת, אבל את כותבת שאת כואבת פיזית (וזה מאלימות שהיתה לפני מספר ימים). לטעמי, זה מספיק מפורט. את חייבת להגן על עצמך.אני מציע שתפני באופן מיידי לסביבה שיכולה לתמוך בך מעשית – ושתעזור לך להעריך את התמונה כפי שהיא. טלפני מיידית, על הבוקר (כן, גם על חשבון יום עבודה – קחי חופש), וקבעי פגישה עם נעמ"ת, ויצ"ו או לתמיכה הסוציאלית של הרשות המקומית שלך. וכמה שיותר מוקדם. נהגי בעצתם.אם משהו משתבש בהליך הזה, ואת חוששת (וכנראה בצדק), קחי את הילדים וחפשי לך מקלט לסופשבוע (משפחה, או צימר, ממש לא משנה), עד שתדברי עם מישהו מקצועי שייתן לך פרספקטיבה נכונה. במקרה כזה, דאגי לשליטה בטלפונים הסלולרים...גם אם תרצי אחר-כך ללכת ליעוץ זוגי, התחילי מיידית בהתייעצות מקצועית, לקבלת פרספקטיבה עוד לפני שאת ממשיכה במשהו אחר.