זוגיות: אלימות, חוסר יציבות וביטחון עצמי
שירי
מבולבלת מאוד.
⌄
אוקיי,אני בת 20 משרתת בצבא,וחבר שלי בן 21.
אנחנו יוצאים כמעט שנתיים,ויש לנו תכנונים לעתיד משותף.
חבר שלי לא עובד עבודה קבועה הוא עובד בעבודות מזדמנות עם חברים שלו וכאלה..
חבר שלי בן אדם עצבני מאוד,וקרה כבר כמה פעמים שהוא נהיה אלים כלפיי,פעם אחרונה שזה קרה
נפרדנו לתקופה של חודש וחצי והרגשתי שזה הדבר הכי נכון לעשות..ובאמת הייתי שלמה עם זה שהלכתי ממנו..ואחרי הוא היה מתקשר אליי ולא הייתי עונה לו,ולפעמים היינו מדברים ולא רציתי לחזור..אחרי תקופה של חודש היתה לו מישהי ופתאום הרגשתי רגשות חרטה על מה שהיה ושאנינכן רוצה להיות איתו..וחזרנו.מאז עברה חצי שנה בערך..ואנחנו רבים לא מעט..ההורים שלי לא מרוצים מהקשר שלי איתו..ןפתאום בזמן האחרון אני חושבת על לקום וללכת ולהמשיך הלאה ..אני יודעת שזה צעד שיכול להיות הכי טוב בשבילי ומצד שני אני לא מסוגלת ללכת ממנו...
אני חושבת על כמה שהוא אוהב אותי ועושה בשבילי הכל..אני ממש מפחדת להצטער משתי הצדדים..כמו שציינתי הוא לא עובד עבודה קבועה וגם זה קצת מדאיג אותי לגבי עתיד שלי איתו ללכת או להישאר איתו ולראות מה יהיה בעתיד...אני נורא מבולבלת אם תוכל אני אשמח שתייעץ לי...תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
זוגיות תחת פחד מכעס ואלימות?
⌄
שירי יקרה,
הוא בן 21. בחברה שלנו זו רק תחילת הדרך המקצועית וההשכלתית. מרבית הצעירים בני ה- 21 אינם עובדים בעבודה קבועה, אם בכלל. אני לא יודע מה השאיפות שלו ומה הצפי שלך ושלו מבחינה מקצועית וכלכלית. נכון שזה שיקול, אבל את עוד לא יכולה לדעת בגיל הזה בבודאות מה יקרה, אלא אם את יודעת שיש לו הורים תומכים עם הרבה מאד כסף. אבל יש לכם גם בעיות אחרות. הוא עצבני מאד, והיה אלים כלפיך. החלטת להיפרד מסיבותייך שלך, וכנראה שהיו לך סיבות טובות מאד לזה. אלימות היא סיבה טובה מאד לזה. העובדה שהתחרטת רק לאחר שהיתה לו מישהי, אומרת שיש לך בעיה שאינה קשורה אליו. היא אומרת לך שאת לא מספיק בטוחה בעצמך שתוכלי למצוא מישהו טוב יותר, ושבאיזה שהוא מקום חשוב לך יותר שיש מישהו שרוצה אותך, יותר מאשר שיש מישהו שאת רוצה. ושאולי את רוצה אותו רק כי את יודעת שהוא רוצה אותך. זו אינה סיבה מספקת, שירי. את צריכה למצוא לך זוגיות שתכבד אותך, ומישהו שיתאים לך וייתן לך זוגיות טובה ויציבה, ללא חשש מעצבנות של הצד השני, וללא חשש מאלימות. למה שתחיי בזוגיות מפחידה?