זוגיות: איך לזהות בן זוג מתאים

תאריך פנייה: 28.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ee
המתוסכלת
28.07.2012 • 20:25

שלום
ד"ר אורן חסון היקר,ראשית תודה על העזרה, כרגיל אני באה אליך לכל צרה בעיה ותסכול שיש לי בקשרים וכל פעם הצלחת לעזור לי ולסדר לי את התמונה טוב יותר. אני יודעת שכותבים לך כאן מגילות וזה קצת קשה אז אנסה לתמצת כמה שיותר.אני בחורה בת 23, חבר שלי בן 25 יוצאים כחודשיים..משום מה אני מרגישה שאני סוג של "הורסת לעצמי" בקשרים, תמיד בתחילת הקשר ממש נוטים להדלק עליי בשניה,להיות סוג של מאוהבים בי אפילו,מספרים לי כמה אני מיוחדת ושמחים שפגשו בחורה כמוני. כי אפשר לומר שאני לא כמו כל בחורה, אני קלילה זורמת לי קנאית, צריכה גם את השקט שלי..ולא מאלה שמציקות יותר מידיי, מסתדרת בד"כ טוב עם כל החברים של החבר גם.מהר מאוד,זה נעלם, אני מרגישה שכמו שמתאהבים בי מהר גם יורד ממני מהר אפילו שאני איני משנה את התנהגותי . אולי בעצם משהו בי לא בסדר או בגברים עצמם שאם הם מתאהבים בשניה הם שוכחים בשניה.תמיד בתחילת הקשר רודפים אחריי ממש מחזרים,ואיכשהו זה תמיד מתהפך,אני הופכת להיות המובלת ולא המובילה. וזה חוזר על עצמו כך בכל קשר. רציתי לדעת אולי יש לי דפוס התנהגות לא נכון למרות שאני לא מצליחה לזהות אם אני הבעיה הוא הם .אני מרגישה שאני סוג של מנסה להיות כמה שיותר נוחה לגבר עצמו,עד כדי כך שהפכתי להיות כזאת שלא מקנא מכלום לא מתעצבנת מכלום,מסכימה הכל ואין לי דעה כי הוא בן אדם בוגר ויחליט בעצמו, לדוגמא : אם הוא מסכים לעצמו את זה,הוא מספיק אחראי ובוגר בכדי שלא אתערב. אם הוא רוצה לטוס הוא יכול,כי מה זה משנה אם אגיד לו להשאר והוא ישאר בגללי ? עצם זה שהוא בעצמו רצה לטוס אני לא אמורה להתערב..וככה מתפתחת אצלי האדישות וזה קצת מוזר לי כי אני לא מספיק מרגישה בנוח לבוא ולהגיד ולדבר על דברים שלא הייתי רוצה שיהיו ונשארת עם עצמי וסוג של משדרת משהו אחר בלי שאני שמה לב.ממש אין לי מושג מה עושים במצב כזה.האם ההתנהגות שלי שגויה? אולי אין לי מספיק בטחון בקשר שאני משדרת שהכל בסדר ונוחות ואין לי בטחון לבוא ולדבר על דברים שלא הייתי רוצה שיהיו או שיעשה..=/

ד"ר אורן חסון
דרך החשיבה הזוגית
28.07.2012 • 21:50

מתוסכלת יקרה,
עושה רושם שבן הזוג הכי מתאים לך הוא בן זוג שיהיה כמוך - כן, ישר, ללא פחדים וחרדות, וכזה שלא ירצה לנצל אחרים ומצבים, אלא את השקט והשלווה שבזוגיות בטוחה, כזו שיש בה דיאלוג ושיתוף. יש הרבה כאלה, אבל הם לא הרוב. ואולי כאן הקושי. כי אם בן הזוג שלך לא בשל מספיק לזוגיות, ורוצה לפעמים ליהנות הן מהזוגיות והן מאפשרויות אחרות, הוא ינצל את החופש והשקט שאת נותנת לו כדי לשמור על הזוגיות כאופציה, ובה בעת לנסות עניינים אחרים. כל עוד אותם עניינים אחרים הם באמת רק טיולים לבד, כמו טיולי אקסטרים, נגיד, שהוא יודע שלא תוכלי לעשות, או דברים אחרים שלא יהיה לך עניין בהם, והוא מעוניין להמשיך ולשמור איתך על קשר כי את טובה לו וכי הוא מאוהב בך, הכל בסדר. ואם הם כן עניינים אחרים, עלולה להיווצר לך בעיה. ויתכן שאת זה את קולטת עכשיו, ולכן את מרגישה שאולי את פראיירית ומכאן שאלתך.קשה לי לדעת מה נכון. את צריכה לדעת לקלוט דברים מהאויר, ולהחליט מה נכון יותר. ובכל מקרה, גם אם את מבינה, ועם מספיק ראיות, שזה לא בן הזוג המתאים לך, בבקשה - אל תאבדי את דרך החשיבה הזוגית שלך. היא תהיה חשובה לך מאד ומועילה מאד אם וכאשר תמצאי את בן הזוג הנכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083