התנהגות לא אתית בטיפול נפשי
אלמוני
שלום אורן
⌄
כשגרתי בלונדון, במשך שנים הייתי מטופל של פסיכיאטרית נהדרת ויפה.בשלב מסויים התחלנו גם לשכב, חוץ מהטיפול.הייתי מאושר שיש לי סקס קבוע איתה. זה החמיא לי וגירה אותי נורא. הערצתי אותה.הייתה ביננו הבנה שבשתיקה, שאני לא המטופל היחיד שמענג אותה.לאחרונה חזרתי ארצה. נשארנו בקשר של מיילים.אתמול קיבלתי ממנה מייל. היא סיפרה שמישהו התלונן על מעשיה האלו, ושללו לה את הרשיון לטפל, ויהיה משפט.תשמע, ברור לי שלא מקובל שפסיכיאטרית שוכבת עם מטופלים.אבל זה ממש לא אסון. מבחינתי זה אפילו היה תענוג גדול.מה אכפת למישהו ? למה לעזאזל מישהו צריך להתערב בזה?מה זה עניינה של מערכת המשפט והמשטרה וכל אלה?.תוכל לענות לי על זה ביושר?.מבחינתי זה עניין פרטי שלה ושל המטופלים. ואתה הרי יודע שאישה לא יכולה להכריח גבר לזיין אותה... כל מי שהיה איתה נהנה מאוד, כמוני.תוכל לכתוב את תשובתך?.לדעתך זה באמת חמור?אנא תענה ביושר ובכנות.כקורא קבוע, חשובה לי דעתך.
ד"ר אורן חסון
אתיקה של טיפול נפשי
⌄
אלמוני יקר,
חד משמעית - זה לא אתי. אני לא יודע אם הסיפור שלך דמיוני או לא, כי אני מטיל ספק אם שאפשר להאשים אותה ללא עדות שלך. אבל הריחוק הפיזי בין מטופל למטפל הכרחיים כי למטפל יש יכולת ליצור מניפולציות רגשיות במטופל ולנצל אותו. החוק מיועד למנוע מצבים כאלה, שהם אולי אפילו יותר רגישים מאשר מצבים שבין מעסיק למועסק.אתה מוזמן לקרוא את הקוד האתי של הפסיכולוגים כאן.