זוגיות אחרי לידה: איך לשבור את מעגל הטינה
אני
קשה
⌄
ד"ר יקר.
ילדתי לפני 4 חודשים ומהרגע שיצא בני לעולם אני לא מפסיקה לריב עם בעלי.הכול הוא עושה לא נכון והרבה פעמים דווקא.וגם אני מאוד לחוצה אבל אני מנסה להשתלט על רגשותיי ולמתנם, אני אפילו לוקחת רסקיו כדי לנסות להירגע, חשוב לציין שיש לנו ילד מדהים וחייכן ומאושר. שמקבל את כל החום והאהבה שיש.לעיתים קרובות אני מוצאת עצמי במצב של בכי או רצון לבכות. כי הוא לא מבין אותי אומר את הדברים הלא נכונים תמיד! שלא לדבר על סדר העדפות השונה שלו.כמו כן אני חייבת לציין שהוא עוזר לי המון בבית, אבל עבורי זה פחות חשוב יותר חשוב שיהיה יותר עם הבן שלנו ויאהב אותי יותר.כמה שאני מדברת איתו זה לא עוזר הוא חושב שזה שהוא מנקה זה אומר שזהו, מספיק הוא עושה המון...מה אני יכולה לעשות על מנת לגרום לו להבין שאני רוצה יחס ממנו ומיצידישהבית יהיה על גלגלים ( למרות שהוא אובססיבי לניקיון ורק בגלל שהוא לא רוצה אני לא מנקה).מה עליי לעשות.תודה
ד"ר אורן חסון
דווקא ככדור שלג
⌄
אני יקרה,
התקופה של לאחר הלידה, ובעיקר לאחר הלידה הראשונה, היא תקופה קשה לזוג. אם את לא בדכאון שלאחר לידה, אז את בחרדות לתינוק החדש, ואת רוצה שדברים יתנהלו בדיוק לפי הספר, כדי שהוא יהיה מוצלח. כל מה שחורג מזה מלחיץ אותך, ואז את מלחיצה את בן זוגך, והוא נפגע ומגיב בהתאם. ואז, גם את נפגעת, ולא מנקה למרות שאת יודעת שהוא אובססיבי לנקיון, ואז הוא מעריך אותך פחות כבת זוג, ומתרעם עוד יותר, והטינה ביניכם מתפתחת ככדור שלג. כל אחד מכם עושה "דווקא" במה שחשוב לשני. את עושה לו דווקא בענייני הנקיון, הוא עושה לך דווקא בעניין התינוק, וזה מעגל שיש לשבור אותו. ומכיוון שאני מתכתב אתך, אני יכול להמליץ לך להתחיל לשבור את המעגל. נסי להתגבר, במשך שבוע, על הכעסים שלך. להפסיק לעשות דווקא, וללכת לקראת בן זוגך.ובעניין התינוק, תני לו עוד קצת זמן. קודם כל, להתרגל לעובדה שאת מפסיקה להכעיס אותו בכוונה, ושיראה שאת הולכת לקראתו בדברים אחרים. ייקח לו כמה ימים להבין שחל בך שינוי, ו מוטב שיבין זאת לבד מאשר שאת תגידי לו. לאחר מכן, הוא יכעס עליך פחות, ולפחות יוריד את מינון ה"דווקא" שלו.כאשר הוא נוהג שלא כראוי עם הבן, הסבירי לו, ועשי מאמץ להיות סבלנית. תסבירי לו מה את עושה, איך, ולמה. ופרט לכך, תני לו שהות להתרגל אל הבן. לא פעם לגברים לוקח הרבה יותר זמן. הוא לא עבר את השינויים ההורמונליים שאת עברת. עוד שלושה חודשים, כשהבן יתחיל להתרוצץ, ההתייחסות אליו תהיה אחרת לגמרי, אלא אם תלחצי עליו.
אני
דווקא ככדור שלג
⌄
ודה רבה ד"ר, אקח את הדברים לתשומת ליבי.