זוגיות: אדישות, תסכול וחוסר תקשורת

תאריך פנייה: 06.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
האלמונית האנונימית
ללא נושא
06.07.2005 • 12:51

אפילו נושא להודעה שלי התקשתי למצוא...אני בת 34 נשואה קצת יותר משנתים + ילדה מקסימה בת שנה.הבעיות ביחסים נתגלו בשלב מוקדם בקשר ואף הלכנו ליעוץ זוגי עוד לפני הנישואין.אנחנו אנשים מ-א-ד שונים והתקשורת בנינו לא ממש טובה.גם בתחום המיני מצבנו ג-ר-ו-ע ז"א שמאז ההריון (כבר יותר משנה וחצי) אנחנו כמעט ולא מקיימים יחסי מין וכמעט שאין מגע אינטימי כלשהו (ליטופים או נשיקות).יש גם נקודות חיוביות - ילדה מקסימה, שנינו אנשי משפחה עם ערכים משותפים...הבעיה העיקרית - מצד אחד אני אומרת אלו חיי ועלי לעשות אותם טובים ככל האפשר אך מצד שני אין לי את האנרגיות לשנות (או לשנות בתוך הזוגיות או לשנות בהחלטה לפרק את הזוגיות).לעיתים אני משלה את עצמי שכך נוח לי וכמובן יש ילדה גם בתוך הסיפור.אני לפעמים חושבת לעצמי טוב אולי נביא כבר עוד ילד (מה שאומר שנצטרך להגביר את תדירות יחסי המין:-)) ואח"כ נתגרש (מתוך אינטרס שלפחות תהיה לי משפחתי ולביתי אח/ות).אני אפילו לא יודעת מה אני רוצה לשאול אולי יותר לשמוע דעתך.ממני האלמונית האנונימית

ד"ר אורן חסון
לחיות בשלווה ללא החלום
07.07.2005 • 19:18

אלמונימית יקרה,
הנה, הצלחתי למצוא לך נושא, שאני בכלל לא יודע אם הוא נכון. כי מה שמפתיע במכתב שלך הוא שבניגוד למכתבים דומים, ובניגוד לזוגות שמגיעים אלי, את חיה, אם לא בשלווה עם מה שיש לך, אז באדישות. או לפחות כך את מציגה את זה. אז אני בטוח שזה כואב לך, גם אם את לא מפגינה את זה. ואני בטוח שאת מתוסכלת, גם אם את לא מאפשרת לתסכול הזה להפריע לך בחיי היומיום שלך (ואולי כן?). ואולי אתם באמת לא רבים, אלא חיים זה לצידה של זו, באופן הרמוני ולא מחובר, ולמה להזיז את הגבינה שלך אם תזוזות תהיינה כואבות יותר, ואם הן תכנסה אותך לחוסר ודאות?אם זה המצב של שניכם, הייתי מושיב אתכם זה מול זו, שואל אתכם על שאיפות החיים שלכם, ומנסה לראות את מידת ההתאמה שלהן. ואם את רוצה עוד ילד לפני הפרידה, ואין לך מטען כעסים כלפיו, אלא חברות מרוחקת בלבד, ואם הוא מרגיש אותו הדבר, אפשר היה לדבר על זה בקור רוח, לדון בזה באופן ענייני ועסקי, ובכלל זה גם על השותפות ההורית שלכם ביחד ולחוד, ויכול להיות שזה יתאים גם לו. תוכלו להגיע להסדר שיתאים לשניכם, שיכלול בינתיים מגורים משותפים או בנפרד, להבין טוב יותר זה את זהו תוך כדי התהליך, לקבל יותר זה את זו תוך כדי התהליך, ולעבוד על הילד הבא, תוך כדי ציפיות מתואמות.ואולי... אולי בתהליך הזה של הבנה טובה יותר זה של זו, תשפרו את מה שיש לכם עכשיו, ואולי אפילו גם תמצאו בכל זאת שפה משותפת, ומי יודע, אולי זה יוביל אתכם לשיווי משקל חדש, טוב יותר מהנוכחי, ואולי מספיק טוב, כל עוד הציפיות שלכם זה מזה ברורות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083