זהות מינית: שאלות וחיפוש עצמי

תאריך פנייה: 13.06.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
why
זהות מינית
13.06.2005 • 04:54

שלום
ד"ר, יש לי בעיה בזהות המינית שלי, ויכול להיות שדבר זה נובע מחוסר ידע על המין השני, או על אופן התנהגותם...רציתי אולי תוכל לרשום כאן קווי אופי עיקריים של גברים ושל נשים בטווחי כל הגילאים.יכול מאוד להיות שהמחשבות שלי על כך שהמין שלי דפוק, ועדיף להיות מהמין השני גורמות לי לדבר הזה, כלומר, כנראה שזה זה... ויכול מאוד להיות שאני טועה במה שאני חושב על המין השני... כמו כן, יש לי בעיה עם החברה, הדעות של כולם אכן משפיעות עליי... כאילו אכפת לי מה הסטיגמות שהדביקו אנשים וחיי מתנהלים לפיהם, חיי החברתיים בכל אופן.אז בכלליות רציתי בתור התחלה אולי שתציין לי קווי אופי אופייניים, שעונים על התחומים חברה, מין, בגרות, השכלה, חשיבה, וכו'.תודה מראש וסליחה על כל הבלאגן בהודעה זו.

ד"ר אורן חסון
להכיר את עצמך
15.06.2005 • 01:55

whyיקר,
חבל שלא הזכרת את גילך. זה אולי היה מכוון אותי קצת, אבל ממילא איני מתכוון לענות לשאלתך באופן ישיר.טבעי שאתה מושפע על-ידי סטיגמות של החברה, כי מי לא? במינון שונה אולי, אבל כולנו מושפעים. אבל אם רצית קווי אופי עקריים של גברים ונשים, בטווחי כל הגילאים, הייתי ממליץ לך לקרוא רומנים ולראות סרטי דרמות. הכל כבר נכתב והוסרט. כמו כן, בהחלט עוזר לדבר עם הרבה אנשים ולדעת להתבונן בהם. ואם תרצה להעמיק, קרא ספרי פסיכולוגיה.אלא שנדמה לי שהבעיה בזהות המינית שלך נובעת מאי הכרה שלך אותך עצמך, יותר מאשר אי הכרה שלך את הגברים והנשים. גם לא הגדרת מהי "זהות מינית" עבורך. האם זו נטיה מינית (משיכה לגברים או לנשים)? האם זו המחשבה שבעצם אולי אתה בכלל מרגיש אשה במעטפת של גבר (כלומר, שהיית רוצה לקבל דמות של אשה)? ואם אשה, האם אשה הנמשכת לנשים או לגברים? אלו הן השאלות החשובות לך בנושא הזהות המינית. דפוסי החשיבה אינם רלוונטיים, כי טווח החפיפה באופן החשיבה בין נשים לגברים הוא כל כך גדול, עד שלא הוא שיצביע לך על הזהות המינית שלך. יש מספיק נשים בעלות "חשיבה גברית", ומספיק גברים בעלי "חשיבה נשית" עד שהחלוקה הסטריאוטיפית הזו, גם אם יש בה משהו בממוצע (כמו בסטראוטיפ "גברים גבוהים מנשים", לדוגמא), אינה יכולה להצביע על הזהות של אשה או גבר לפי הלך המחשבה בלבד (כמו שאינה יכולה לפי הגובה בלבד).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
why
להכיר את עצמך
17.06.2005 • 21:27

אז השאלה היא, מבחינתי כמובן, האם הסטיגמות הללו אכן נכונות, או שאלו סתם פרי דמיונם של אנשים כאלו או אחרים?ואם אינם פרי דמיונם, אלא האמת לאמיתה, דבר זה גורם לי להרגשה הזאת, ובעניין הזהות המינית שלי, זה לא שיש לי משיכה למין השני, אלא ההרגשה שלי עם המין שלי ועם המיניות שלי, אינה טובה.........כי מבחינתי, אם הסטיגמות נכונות, אז ההרגשה שלי עם עצמי ממש רעה...סליחה על אי הסדר והבלבול

ד"ר אורן חסון
להכיר את עצמך
18.06.2005 • 19:11

למה יקר,
חלק מהסטיגמות נכונות כמו הסטיגמה שרק נשים יולדות. חלק נכונות כמו להגיד שגברים גבוהים מנשים, אבל האם זה אומר שאם ראיתי נשים גבוהות ממני, הריהן גברים? אתה יודע שלא. אז האם הסטיגמה הזו נכונה? סטיגמות אחרות, כמו "נשים טובות במילים, גברים במתמטיקה" נכונות עוד פחות, ויש עוד סטיגמות שהן נכונות עוד פחות מזה. שלחתי אותך לספרים כדי שתראה עד כמה התמונה מורכבת, אלא שאתה רוצה קיצור דרך. אין קיצור דרך. ראה אנשים, ופתח את עצמך ללמוד את השונות שבהם. ויותר מזה, למד לקבל את עצמך מבלי להכניס את עצמך לאיזו שהיא סטיגמה. אתה צרוף מיוחד ויחיד של תכונות, והכי נכון להגיד שאתה הוא אתה, ואולי גם שאתה שייך לקבוצה אחת בהבטים מסוימים של האופי שלך, ולקבוצה אחרת בהבטים אחרים, ולעוד קבוצות כהנה וכהנה בתכונות אחרות שיש לך. אתה פשוט אתה, וזו הסטיגמה הכי נכונה והכי מדוייקת שאתה יכול להגיע אליה. למה שלא תסתפק בזה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083