בדיקת בגידה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 13.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ורדה
עזרה ראשונה דחופה
13.06.2005 • 02:26

שלום
ד"ר חסון,אני מאוד מתרשמת מהתייחסותך הרצינית והמעמיקה לשאלות בפורום.אני ובעלי נשואים כשנה וחצי לאחר היכרות קצרה של כ- 3 חודשים, ללא ילדים, ועוברים טיפולי הפריה. יחסינו מאז הנישואין מורכבים ביותר והם בעליות וירידות מתמדת כאשר כמעט בכל משברון בנינו הוא "מאיים" שהוא רוצה להפרד. בסופו של דבר הוא לא מימש את "איומו" אבל זה מרחף באויר בכל פעם מחדש. (לבעלי אלו הם נישואים שלישיים ושלי ראשונים). אני מפנה אליך את השאלה המטרידה הבאה ואני מבקשת את עצתך הדחופה ביותר לאור זאת שבעלי נמצא כרגע בסיני (לבד לצורך ניקוי ראש ולחשיבה על המשך הדרך שלנו) והוא חוזר במוצאי חג השבועות 13.6 בערב. במהלך שהייתו בסיני נכנסתי אל הסטוריית ההתכתבויות במסנג'ר שלו ועליתי על 2 התכתבויות חשודות ( אדגיש כי החדירה לפרטיות שלו נעשתה בפעם הראשונה ואך ורק מהסיבה שהחשד עלה בי מזה זמן וכנראה שיש בסיס לחשד זה). אציין כי בעלי גולש באתרי סקס באינטרנט בגלוי ובידיעתי ואפילו אני יושבת לידו מדי פעם כאשר הוא גולש ואנו מביטים יחד בתמונות (וזאת למרות שכשהוא החל בכך הייתי "אנטי" ואף ציינתי זאת בפניו והסברתי לו מדוע זה מפריע לי, אך במשך הזמן הבנתי שזהו צורך של כמעט רב הגברים ואין זה פסול כן גישתי לכך השתנתה). עד כאן אין לי בעיה. אך 2 התכתבויות אלו כבר העלו בי את החשד שאולי יש מעבר לכך. נכנסתי אל תוכן ההתכתבות המוקדמת יותר שבה הוא פנה לבחורה מהצ'ט ובמהלך ההתכתבות הוא ביקש לראותת אותה במצלמה (לנו אין מצלמה), שהיא תעשה לו פוזות, הוא התייחס לשפתיה ואמר לה שבא לו לנשק אותה והיה מוכן ליפול לזרעויותיה. בנוסף הוא ביקש ממנה טלפון על מנת לשוחח אתה אך היא סרבה והם החליפו ביניהם כתובות אימייל (הוא נתן לה את כתובת האימייל שלו בעבודה שלו)ואף שאל אותה מתי היא מגיעה לת"א ובסוף השיחה הוא אמר לה כי הוא יצור עמה קשר. התכתבות נוספת היתה בתאריך מאוחר יותר אך לא היה בה החלפת אימיילים. אני הפקתי תדפיס של תוכן שתי שיחות אלו במחשבה אולי להראות לו אותן במידת הצורך אם יכחיש ואם אחליט לעשות זאת. מאותו רגע אני לא מוצאת מנוחה, כועסת, פגועה, מרגישה נבגדת ומרומה, ויותר מכל האמון שלי בבעלי התערער. כל הערכים שאני חיה לפיהם התערערו ברגע (והאבסורד הוא שבעלי כביכול נאמן לאותם ערכים לפחות על פי דבריו). אני חייבת את עצתך הדחופה בטרם בעלי חוזר מסיני (כלומר עד יום שני בערב או יום שלישי) על מנת שאדע איך לפעול, האם להוכיח אותו האם לשתוק ולחכות. אני בעצם לא יודעת מה לעשות אני מבולבלת, האם הוא אכן נפגש עם אותה בחורה או לא ? האם עצם ההתכתבות היא בגידה או שזה בהמשך לאיזשהו סיפוק מיני רגעי שהוא היה זקוק לו ברגע נתון. כמובן שיש כאן שאלות ותשובות מעמיקות יותר לגבי היחסים ביננו באופן כללי, אך מה אני עושה אם הידיעה הזו והמחשבות שאולי הוא פגש בה ובגד בי ? איך אני צריכה לשאול אותו אם הוא בגד בי ? באיזה מילים להשתמש וכו' ? איך אני מקבלת אותו כשהוא מגיע הביתה? בכעס או בחיוך ?צר לי על האורך. אני אעדיף לשוחח אתך טלפונית אך אני חייבת תשובה דחופה.מודה לך מראש על התייחסותך המהירה.

ד"ר אורן חסון
עזרה ראשונה
13.06.2005 • 13:37

ורדה יקרה,
אני לא פנוי כרגע למתן תשובה מקיפה יותר, וגם כך, בהעדר נתונים נוספים קשה לי להשיב לך תשובה שבאמת תוכל לסייע לך. בינתיים אומר רק שאכן התמונה של ההתכתבות שלו לא נראית מבטיחה, אבלא. הראיות לבגידה ממשית עדיין הן נסיבתיות, ואינך יודעת במפורש מה היה עוד.ב. השאלה אם חשוב לך בכלל אם היה עוד, ועד כמה זה צריך להיות לך חשוב?ג. מה בכלל את רוצה מהקשר הזוגי שלך, ועד כמה את רוצה בו, כאשר ברור שהקשר, במצב שבו הוא כרגע, אינו תורם לך? (כאן, ברור שזה תלוי בציפיות שלך, שכל עוד הן חיוביות, תרצי להשאר בו - את צריכה לשקול אותן היטב, את הסיכויים, ואת האלטרנטיבות שלך, שבהן צריך להלקח בחשבון גם ייעוץ זוגי).ד. במקרה הגרוע ביותר, שאכן הוא בוגד בך, לאן את רוצה לקחת את הקשר? - אם את רוצה להציל את הנישואים בכל מקרה, אז מוטב אולי שלא לחשוף את העניין כרגע, ולשמור על איפוק, אם את מסוגלת לזה.את מוזמנת לטלפן אלי לאחר החג, בשעות היום והערב. אם את לא מצליחה לתפוס אותי, השאירי לי הודעה בסלולרי. בכל מקרה, לא נוכל להאריך בשיחה בטלפון, אבל נוכל להחליף כמה מילים, ולקבוע פגישה, אם זה מה שתראי לנכון בעקבות השיחה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083