זהות מינית: צעיר, נשים וגברים

תאריך פנייה: 29.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
צעיר מודאג
מה אני?!
29.10.2005 • 16:17

ד"ר חסון שלום
רב,יש לי בעיה שמתסכלת אותי מאוד.ביומיום אני נמשך לנשים-מבחינה מינית ורגשית.אני מתאהב רק בבנות,אני רוצה להיות קרוב פיזית לבחורה שאני אוהב, וגם אם אני נכנס לאתרי סקס אני נהנה לאונן על תמונות וסרטים של בנות.הבעיה היא שכבר כמה שנים אני מתגרה גם מתמונות של בנים באינטרנט ולרוב דווקא מאונן על תמונות כאלו.אני גם מדבר עם בנים בצ'אט ובמצלמה,אבל מיד אחרי שאני גומר כל הנושא הזה מגעיל אותי ואני לא מבין איך זה גירה אותי מקודם.לפני מספר חודשים אני וחבר טוב שלי דברנו על אוננות ומצאנו את עצמנו מאוננים יחד ואפילו אחד לשני.כשדיברנו על זה אח"כ הסכמנו שפשוט היינו חרמנים, ומה שגירה אותנו זה שהאחר נגע באיבר המין שלנו ולא שאנחנו נגענו בשלו.אני באמת אוהב את החבר הזה וגם הוא אותי אבל כמו אח אני לא מרגיש את ה"פרפרים" שמרגישים לבת שאוהבים.אני כל הזמן מרגיש רגשות אשם על למה אני בכל זאת ממשיך להיכנס לאתרים עם תמונות של בנים וזה מתסכל אותי מאוד.יש לציין שאני נער בן 17.מקווה לתשובה מהירה,בתודה מראש.

ד"ר אורן חסון
מה שאתה בוחר להיות
29.10.2005 • 20:28

צעיר יקר,
אם נורא חשובה לך הגדרה, נדמה לי שההגדרה שהכי תתאים לך היא שאתה גבר צעיר שאוהב נשים, נמשך לנשים ונמשך, או לפחות לא נרתע גם ממיניות גברית.יש לנו נטייה לתת תוויות מאד ברורות לאנשים. ואז אתה שואל את עצמך: רגע, האם אני הומוסקסואל? אבל זה לא כל כך מסתדר, כי אני מתאהב בנשים וגם נמשך לנשים. האם אני הטרוסקסואל? – גם זה לא לגמרי מסתדר, כי אני נמשך גם לעירום ומיניות גברית, או לפחות סקרן מספיק כדי להתנסות. האם אני ביסקסואל? – אולי. זה מסתדר עם שניהם. אבל אתה צריך להבין את ההבדל. יש טענה שהומוסקסואליות היא תכונה תורשתית, ובשל הטענה הזו יש אולי חשיבות להגדרה של הומוסקסואל. אבל הסיפור מורכב יותר. לאדם יש גמישות רבה בהתנהגות, נטיות, אהבות ושנאות שמושפעות על-ידי תהליכים של למידה מהסביבה, ועל-ידי תהליכים פנימיים של חשיבה והפנמה, לפעמים למרות נטיות גנטיות (ולכן מגדירים זאת כ"נטיות", כל עוד לא מדובר בהכתבה תורשתית חד משמעית). מכיוון שכך, תוכל למצוא בבני אדם הן את המצבים הקיצוניים של נטיות מיניות, והן את כל מגוון אפשרויות הביניים. עזוב, אם כך, את ההגדרות הפורמליות. הן לא צריכות לעניין אותך. תהנה ממה שאתה נהנה, ובחר את ההעדפות שלך לפי מה שמתאים לך באותו רגע, לפי האנשים שאתה פוגש בדרכך. ואם סטיגמות חברתיות מרתיעות אותך, תנהג בהתאם למה שאתה מרגיש באותו רגע. והרי אנחנו כל הזמן מונעים על-ידי פחדים מפני סטיגמות חברתיות, בין אם הן קשורות להעדפות מיניות, או שהן קשורות לצבע עור, לצבע שיער, לגובה, לשומן, או לתכונות אופי שונות. גם פחדים כאלה הם דבר נורמלי, ואתה לא צריך להרגיש אשם בין אם אתה מתנהג לפיהם, או בין אם אתה מתנגד להם ופועל בדרכך האישית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083