חרדות בנושא מיניות: אל תפסיד קשרים

תאריך פנייה: 29.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
29.10.2005 • 16:49

לאורן חסון שלום רב,מזה זמן רב (חצי שנה לערך) אני בקשר לא גופני (עדיין) עם מישהי. הקשר ביננו חובק תחומים רבים, מלא בהומור ושעשוע, חיוכים ושופע חיבה. כמובן, ישנם מצבים פחות נעימים, עליהם אנו יודעים לדבר ואותם לפתור, פחות או יותר. כך או כך, נדמה לי שאנו מבינים אחד את השניה וההפך, רוצים לתת ואוהבים לקבל.אולי יש צורך לציין שזהו תמצות, שכן משפטים אחדים כאלה לא נותנים חלק גדול מהתמונה.. (וספק אם יש אפשרות לראות בכלל את כל התמונה..)בכלאופן, אחת הטרדות העיקריות שלי היא איבר מיני.. הוא נחשב קטן (אורך ועובי)- על פי כל המאמרים שקראתי (ולא כאלה שמצויים באתרי סקס :), ואולי אולי ממוצע. אני חושש מאוד שזה יפריע לה מאוד מבחינת הריגוש ואולי אף לא אוכל לספק אותה.אני יודע שדברים לא מושתתים על זה לחלוטין, אבל די הרבה כן. יתר על כן, זה נכנס לכל תחומי החיים שלי ומעציב אותי נורא, גם אם זה לא הדבר שעל פיו יקום ויפול דבר. אני מרגיש לא מושך, חסר יכולת ולא שייך/מתאים לחברה ולנשים..אני בספק מתמיד - ספק שמעיק עלי מאוד - שלא אספיק לה.. שהיא תתאכזב, שזה יפגום ביחסים שלנו נורא.אני יודע שהגודל והצורה הם לא הכל, ואולי אף לא הרוב, אבל זה מטריד נורא שכלכך הרבה מונח על עניין איבר המין - איני יודע מה לעשות ולספר לה כך סתם איני יכול - זה מביך מדי כרגע, גם אם ברור לי שנגיע לשם - דרך שיחה, בסופו של דבר.זה כאילו הכל מוביל לשם, לא משנות המלים, לא משנה הרגש, לא משנה המשותף והרחוק, הדברים שעברנו, שאמרנו, מה שיש בנו.. אלא הכל מתנקז דרך צוואר הבקבוק הזה :(אני פוחד מכל מיני דברים, כמו השוואה עם החבר הקודם שלה וכן הלאה..לא יודע מה לעשות. אני מרגיש פגום (בלי קשר אליה), וגם אם אני יודע שתחושת חוסר הבטחון לא נטועה שם, עדיין איני יודע איך לגשר על העניין הזה..עצה או משהו אשמח לקבל.. תודה מראש, גיל.

ד"ר אורן חסון
חיים חסרי דחייה ועתירי החמצות?
29.10.2005 • 20:33

גיל יקר,
קח בחשבון שיש נתונים שאתה צריך לחיות איתם, לטוב או לרע. זה כולל את הגובה שלך, זה כולל את רוחב הכתפיים שלך, זה כולל את מידת האינטליגנציה שלך וחוש ההומור, ואת מידת הפדנטיות ואת צורת האף שלך. ההבדל בין גודל הפין שלך לכל אלה שמניתי עד עכשיו הוא רק שאת גודל הפין אנחנו מסתירים, בדרך כלל, עד לרגע הקריטי של אינטימיות, שכל היתר מסייעים לנו להביא אותנו לשם, או לפעמים למרות שהתכונות האחרות אינן אידיאליות. ובכל זאת, גם אנשים שאינם כליל השלמות מצליחים לקיים יחסים זוגיים טובים. מדוע שזה יהיה שונה עם אורך הפין? השאלה העיקרית שאתה צריך לשאול את עצמך הוא מה אתה מפסיד בשל הפחדים שלך. ואם בשל הפחדים האלה לא תנסה, לא תדע מה יקרה באמת, ותפסיד, בסופו של דבר, יותר קשרים ויחסים מאשר אם תנסה וזה לא יעבוד. בדיוק כמו אדם שיש לו פגם חיצוני כמו אף ארוך במקצת או אזניים בולטות או קרחת, שיחליט שהוא מראש לא מנסה ליצור קשר עם בני המין השני, כדי שלא להתאכזב כשיידחו אותו, ואז חייו יהיו חסרי דחייה, אבל עתירי החמצות.ועם כל זאת, יש בכל זאת דרכים לפיצוי באינטרקציה המינית. אני מציע לך לשאול סקסולוגים (יש כאן פורום לסקסולוגיה), ואני מציע לך להכנס לפורומי תמיכה בנושאים מיניים, וללמוד עוד על מיניות טובה ואיך לענג את בת זוגך. יכול להיות שמה שאתה רואה היום כבעיה, בכלל לא יורגש ויהיה חסר משמעות, ועוד יותר כך אם היא תלמד לאהוב אותך, ובודאי אם תדע לענג אותה בדרכים נוספות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083