זהות מינית ויחסים: מה עושים?
הילה
קינאה
⌄
שלום
ד"ריש לי אופי קנאי שמקשה עליי להתקדם, ואני לא יודעת איך להרפות, למרות שאני לא מראה את זה על פני השטח. אני כבר בסוף שנות ה20 שלי ויש לי ממש מעט חברות וכל פעם שאחת מתקרבת לאחרת ושמה אותה לפניי ואני תמיד בעדיפות שנייה זה מציק לי, זה גם גורם לי לתפוס מרחק בסופו של דבר. זה תמיד קורה בכל מערכת יחסים אני אף פעם לא החברה הטובה הראשונה, למרות שאני מתאמצת להיות חברה אוהבת.(לא בגלל שאני רוצה להיות במקום ראשון אלא שאני מנסה להתגבר על קשיים חברתיים טיבעיים שלי). עם זאת ולמרות היכולת שלי כן להתקרב בסופו של דבר לאנשים אני רואה שתמיד אני במקום שני! וזה נורא מציק. דבר נוסף וחשש נוסף שעולה מזה ומתווסף לכל הלחץ המאסיבי שאולי הזהות המינית שלי לא ברורה, ואני רק משערת שזה איכשהו משפיע ומעורר ריחוק. האם זה טבעי שאני אוהבת ונמשכת לגברים, אבל גם לנשים , אפילו כשהיתי במערכת יחסים חשבתי על נשים ומידי פעם יש איזה מישהי שאני נמשכת אליה? ז"א שאני נמשכת גם לשני המינים (אבל יותר לגברים) אני מנסה להסביר לעצמי שאולי אני צריכה לשחרר שזה בגלל שאני מפרשת את החיבה שלי וההערכה שלי לאישה מסוימת כמשהו מיני,אולי מילדותיות ,חוסר בגרות, האם זה הגיוני?? או שזה פשוט משהו טבעי שעליי להתעלם ממנו? לפעמים אני חושבת שאני מדחיקה מרוב שתדירות המשיכה גבוהה. אני מנסה לשכנע את עצמי שזה בגלל שאני בודדה,ואולי זו עוד סיבה. אני מעדיפה שלא להיות חובבת נשים, ומעדיפה שלא לחשוב את המחשבות האלה. בקיצר, שתי שאלות...איך לשחרר את הקנאה הנוראית הזאת ושאלה על זהות. תודה
ד"ר אורן חסון
ביסקסואליות מודעת מדי?
⌄
הילה יקרה,
יתכן שאי הבהירות שלך בזהות המינית מפריעה לך אכן בקשרים עם חברות. אולי הסיבה העיקרית היא שבגלל שאת לא רוצה להגיע למשיכה מינית אל החברות, או לא להרתיע אותן, את מעלה את הקשר שלך איתן לרמת מודעות גבוהה, ואת הרבה פחות טבעית איתן. אם זה מה שקורה לך, אין ספק שזה מורגש, ועלול להשתקף בצד השני כמשהו ברקע שלא משדר אימון, למרות שאת אמינה לגמרי.אני לא בטוח שאת צריכה לחשוש מכך. אולי את דווקא כן צריכה להיות טבעית, ולא לחשוש מנטיות לסביות. אחרי הכל, גברים ונשים הטרוסקסואליים רבים נמצאים בקשרי ידידות עם בני המין השני, נכון? את יכולה להיות בקשר של ידידות גם עם גברים, מבלי להעביר זאת לפסים מיניים, נכון? (ואולי גם זה לא קל לך, מאותה סיבה - של רמת מודעות גבוהה גם לזה) - לא כל קשר חייב להיות מיני או עם הקשרים מיניים. אבל יתכן שיקשה עלייך לשנות הרגלים בעצמך. יתכן שתצטרכי ללכת לטיפול כדי לדבר על זה, וללמוד להקטין את הפחדים שלך, ואולי גם ללמוד לא לעסוק במשהו שמטריד אותך ואת לא מעוניינת שיטריד אותך. זה גם משהו שייקבע תוך כדי טיפול.
הילה
ביסקסואליות מודעת מדי?
⌄
כן, אתה צודק לגמרי!!!....תודה רבה