חוסר שליטה בזוגיות - מה לעשות?

תאריך פנייה: 04.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יהל
איך להתנהג?
04.01.2011 • 23:15

שלום,
אני כרגע יוצאת עם מישהו ממש אבל ממש מקסים.. אנחנו לומדים ביחד במכללה באותה הכיתה והייתי רוצה אותו מאוד לקשר רציני.. אני יודעת שכרגע, אחרי תקופה של חודש איני יכולה לשים הגדרה או לבקש ממנו להגדיר את הקשר.. הבעיה פה היא אחרת.. כרגע אני מרגישה שאיך שהוא, הוא "שולט" במהלך העניינים, בפגישות שלנו וכדומה. אני גרה לבד ויש לו הורים דתיים, ויוצא שרק הוא בא אלי.. הוא עוד לא הזמין אותי להכיר את המשפחה שלו או החברים שלו וכך גם יוצא שאני מחכה לצלצול או להצעה שלו להיפגש..מה שלא קורה הרבה, כי הוא לומד, עובד , וגם אני אבל תמיד כשאני אומרת לו בוא נפגש, הוא אומר לי שהוא לא יכול, ויוצא אפילו ששבוע לא נפגשנו בגלל שהוא לא "יכל" או לא רצה או כי היו לו דברים אחרים לעשות. מה אתם ממליצים לי לעשות? איך להחזיר את השליטה במהלך העניינים? האם לסרב לפעמים להצעות שלו? בקיצור, אין לי מושג מה אני צריכה לעשות...

ד"ר אורן חסון
איבוד שליטה
06.01.2011 • 00:45

יהל יקרה,
בתנאים שבהם את חופשיה יותר ועם יותר זמן, מן הסתם הוא הגורם המגביל. ועל זה את לא יכולה לשלוט. התוצאה של התלות של לוח הזמנים בו, היא בלתי נמנעת. אלא שהתחושה שאת מרגישה, שהוא "שולט" היא שלך. ואני חושב שיותר ממה שהוא שולט, את מרגישה שלך אין שליטה (על העניינים), ושאין לך אפשרות לשנות את הקצב לקצב שיתאים לך יותר.הדרך היחידה שלך "לשלוט" היא לומר לו מדי פעם "לא, אני לא יכולה", אלא שאז תתראו עוד פחות. אלא אם הוא באמת "לא רוצה". ואם זה נכון, את תקועה עם מי שרוצה אותך פחות משאת רוצה אותו. אז תני לעצמכם זמן. אתם רק חודש ביחד. זו התחלה. ראי לאן זה הולך. בדקי, עם הזמן, אם גם הוא רוצה קשר רציני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083