ויתורים בזוגיות: מתי כדאי להתפשר?
שמש
לא רוצה ילדים
⌄
שלום,
אני בת 34 וחיה עם בן זוגי כארבע שנים. היחסים בינינו מלאי אהבה ומאוד טובים.אני רוצה מאוד ילדים כבר תקופה ארוכה והוא לא (לא עכשיו ולדעתו גם לא בכלל). דיברנו על זה במשך השנים ותמיד קיויתי שהדברים ישתנו אך הם לא.הוא רוצה שנישאר ביחד ונזדקן ביחד אך אני שוקלת ברצינות להיפרד ממנו בגלל פער זה.אני מודעת לקושי בלמצוא זוגיות חדשה טובה ולסיכוי לא למצוא כזו אך קשה לי מאוד לוותר על הבאת ילדים.אודה לכם מאוד על עזרתכם, תודה!
ד"ר אורן חסון
ויתורים משמעותיים וזוגיות טובה
⌄
שמש יקרה,
זו אכן בעיה, וקונפליקט משמעותי. והשאלה היא מי רוצה יותר חזק ומה. אם הוא רוצה אותך יותר חזק מאשר "לא ילדים", אזי ברירה של 'או זה או שאני הולכת', יכולה להשפיע עליו. זו לא דרך בריאה להכנס לחיי משפחה, כי אני גם לא יודע מה סיבותיו לחוסר הרצון שלו בילדים. אם את רוצה אותו יותר משאת רוצה ילדים, אל תתני אולטימאטום כזה.הרצון להיות אמא הוא רצון וצורך בסיסיים ואוניברסליים. חשבי היטב אם את מוכנה לוותר עליהם.אם את לא רוצה לוותר על שניהם, גם על הזוגיות איתו וגם על ילדים, אולי מוטב שתלכו ליעוץ זוגי. לא כדי לפתור מיידית את הבעיה, אלא כדי להבין מדוע אינכם מסוגלים להגיע לויתורים על דברים שכל כך חשובים לכם. אחרי הכל, אם את תהיי מוכנה לוותר, זה צעד חיובי לזוגיות. אבל רק אם שניכם תהיו מוכנים לוותר זה לזו, יש לכם סיכוי טוב לממש זוגיות טובה.