התבססות כלכלית בזוגיות: מה צפוי?

תאריך פנייה: 19.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
פנינה
התמסדות
19.11.2010 • 11:28

שלום,
אני בת 37 בעוד כחודש, רווקה ללא ילדים, מתפרנסת בכבוד, כמהה ורוצה מאוד להקים משפחה וללדת ילדים. חברי בן 43, רווק, בן יחיד, יתום מהוריו (איבד את אימו לפני כשנה וחודשיים, עד אז חי עימה יחד). הכרנו לפני כ-5 שנים, לאחר מס' חודשים נפרדנו והחלטתי לנתק קשר. לפני כשנה הקשר חודש. יש בינינו הערכה ואהבה ושנינו רואים עצמנו מחוייבים זה לזו. זמני דוחק, אני מעוניינת להתמסד ולהקים משפחה. הוא מבחינתו רק יצא משנת האבל, מעוניין להתבסס כלכלית תחילה. הצעתי לו פתרונות שונים לכולם הוא מסרב.מה לעשות ?

ד"ר אורן חסון
התבססות כלכלית או פחד מהבלתי ידוע?
20.11.2010 • 23:30

פנינה יקרה,
הוא בן 43 ולא התבסס כלכלית עד עכשיו. מה ישתנה בשנים הקרובות? גם העניין הזה של "התבססות כלכלית" הוא עניין יחסי, כי למישהו מסויים יכול להספיק לגמרי מה שלא יספיק למישהו אחר.מכיוון שאת חושבת שתוכלו להסתדר, ובהנחה שאת די מעשית, ולא מעופפת לגמרי, אני מניח שקשה לו להתמודד עם הבלתי ידוע, ולהכנס למחוייבות ומאמץ. אחרי הכל, די נוח לחיות עם האחריות על עצמך בלבד.אני לא יודע איך תצליחי לשכנע אותו במשהו שלא הצלחת עד עכשיו. אם אתם אוהבים זה את זו, אולי כדאי להשקיע ביעוץ, בין אם ביעוץ זוגי או ביעוץ כלכלי (כלכלה משפחתית). הראשון – כדי להבין את הצרכים הזוגיים טוב יותר, ואת האילוצים, וזה את זו, והשני, אם אתם חושבים שאולי יש באמת בעיה כלכלית, כדי לדעת יותר טוב מה בדיוק עומד בפניכם, ואם ואיך תצליחו להתמודד עם זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083