דאגה ושיחה - חוחיות שרות

תאריך פנייה: 07.05.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
חוחית
שירת הברבור
07.05.2006 • 22:44

אכן ברבורים מרביתם אלמים,אבל אני ברבור /ה שיצאה מתון המוגבלות הזו והחלה לדבר ולדבר, בשלב הראשוני עם עצמי, לנסות להבין את נפשי, לשאול ,לענות, להישאר בלי תשובות, זה מתסכל,,,,,מאד,,,, אבל היום אני יודעת שצומחים מזה.אז אל דאגה דר אורן, זו לא שירה אילמת, לא במקרה שלי,אני חשה שהיא נשמעת למרחקים ואפילו זעזעה את כל קירות הביתחוחית

רונן
הפלא ופלא, הברבור אינו אילם כלל
08.05.2006 • 01:47

שירת הברבורהוא ביטוי מתורגם שמשמעו היצירה האחרונה, או האמירה האחרונה של מוזיקאי או משורר. בהרחבה, משמש הביטוי לציון הפעולה האחרונה או היצירה האחרונה בתחום פעולה מסוים לפני עזיבתו.מקור הביטוי במיתוסהנושן לפיוהברבור המצוי(cygnus olor, הברבור האילם), אינו משמיע קול במהלך חייו, אך בגוועו הוא משמיע שירה ענוגה ושוברת לבבות. המיתוס היה מוכר כבר בעת העתיקה.פליניוס הזקןעוסק בספר העשירי של "ההסטוריה של הטבע" שלו בציפורים ובפרק 32 שנושאוברבוריםהוא מציין: "נטען כי ברגע מותו הברבור משמיע שיר אבל, אך זוהי שגיאה, לדעתי, לפי בדיקות שביצעתי במספר הזדמנויות."בפועל, לא רק שהברבור המצויאינו משמיע שיר אבל בעת מותו, הוא אינו אילם כלל, וישמיע קול חיצרוץ דק או קול נשיפה בעת רוגזה או כאשר מאימים על הטריטוריה שלו. ייתכן והסיפור נולד משום שהברבור האילם נוטה פחות להשמעת קולות מהברבור השר(cygnus cygnus) בעל המקור הצהוב או מקרוב משפחתוהברבור הקטן(cygnus bewickii).

ד"ר אורן חסון
חוחיות שרות
08.05.2006 • 01:56

חוחית יקרה,
לפיכך, אני דואג פחות.כאשר תרצי לומר משהו מעשי יותר, את מוזמנת לכתוב. ואם תרגישי, במקום, צורך להפגש ולדבר על זה, איתי או עם איש מקצוע אחר, אנא עשי זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ד"ר אורן חסון
שהחוחית תשיר, כשהיא רוצה.
08.05.2006 • 02:02

תודה רונן,על שהרחבת את דעתנו על הברבור המצוי, האילם, ועל הברבור השר, השר. אבל לי היה חשוב יותר לדעת שהחוחית (Carduelis carduelis), יודעת גם לשיר, כשהיא רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון
שירה אחרונה
08.05.2006 • 02:32

תודה רונן,על שהרחבת את דעתנו על הברבור המצוי, האילם, ועל הברבור השר, השר. אבל לי היה חשוב יותר לדעת שהחוחית (Carduelis carduelis) לא רק יודעת גם לשיר, כשהיא רוצה, אלא גם שזו לא תהיה השירה האחרונה שלה.

בברכה,