ויכוחים בזוגיות: אגו ושליטה

תאריך פנייה: 01.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלי
חיכוכים בזוגיות
01.11.2011 • 12:25

שלום
ד"ר חסון היקר,התייעצתי איתך בעבר בקשרי עבר שהיו לי ואני מעריכה מאוד את דעתך ועצותיך ועל כן החלטתי לכתוב לך שוב.אני בשנות ה-30, עם בן זוגי כמעט שנה ומאורסים. אנחנו אוהבים מאוד, דומים בהשקפותינו וברצונותינו ולרוב מסתדרים טוב. בחודש-חודשיים האחרונים אנחנו מוצאים את עצמנו נכנסים לויכוחים על דברים קטנים, לרוב לא מדובר בדברים מהותיים מאוד אלא עניינים יומיומיים או בסגנון "מי אמר מה, כמה ולמה... " לאחרונה אני מרגישה שהוא תופס אותי במילה על דברים, מתעצבן עליי בקלות, ועל אף שגם לי יש פתיל קצר אני משתדלת להרגיע את הויכוחים הקטנים ולא ללבות אותם. בעיקרון הוא מאוד רגיש ועשוי להיפגע בקלות מדברים שאני אומרת, או לפרש אותם בצורה שונה ממה שהתכוונתי... (לרגישות הטובה יש גם מחיר...). אני מרגישה שהרבה פעמים אני "מתקפלת" והעיקר שלא להיכנס לויכוחים, אבל ישנם ויכוחים שבהם גם אני עומדת על שלי כי התחושה שאני צריכה "להצטדק" כל הזמן אינה נעימה. אמנם יש לנו תקשורת טובה אבל לפעמים אנחנו פשוט לא מצליחים להתגבר על זה...לפעמים כשהוא מתעצבן על דברים קטנים, אני פשוט משתדלת לא להגיב ואח"כ אומרת לו כמה שהעצבים האלה היו מיותרים... לפעמים זה עוזר ולפעמים חוזר חלילה...אז מה עושים במצב הזה? איך נמנעים מהויכוחים האלה ? איך אני משקפת לו את המצב וגורמת לו להבין שזה לא "שווה" את זה? האם זה בכלל אפשרי? אני יודעת שויכוחים הם חלק מקשר אבל כשזה בתדירות כל כך גבוהה, זה מתחיל להעיב על הזוגיות וחבל לי שכך... כי סה"כ אנחנו טובים זה לזו ומאושרים יחד. אשמח לעצתך.תודה !

ד"ר אורן חסון
אגו ושליטה, שיש לטפל בהם מוקדם
02.11.2011 • 21:56

גלי יקרה,
ויכוחים מהסוג שאת מתארת הם תוצאה של ויכוחים על אגו ועל שליטה. פתאום הופך להיות חשוב יותר מי צודק, ולא מה הדרך הנכונה לנהל את הזוגיות, ועוד פחות ויתורים הדדיים. אני מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי. יתכן שכל מה שתזדקקו לו זה מספר פגישות ליצירת הבנה של הסיבות לויכוחים ושל הסכנות הכרוכות בזה, ולא יותר. אל תפחדו לעשות זאת, כי זה מוקש שחומר הנפץ שלו הולך וגדל, בעיקר כאשר אתם רגישים ועם "פתיל קצר". חשוב שתלמדו לנטרל מוקשים מזוג זה כשהם קטנים, ולהאריך את הפתיל. ואת זה הכי קל לעשות בעזרת ייעוץ מקצועי, וכשהיחסים ביניכם עדיין חיוביים מאד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083