התנהגות בני זוג: חולשות וחיזוק

תאריך פנייה: 20.07.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
עדי
תהיות
20.07.2012 • 16:08

שלום,
לחבר שלי יש יום הולדת 30 בקרוב ואני תמיד הייתי עושהלו הרבה דברים כיפים ביום ההולדת שלו ולמעשה גם הוא לי ,וגם זו יום הולדת עגולה וחשובה אז זה מנפח את המשמעות לחגיגה,אבל אול יזה ישמע אנוכי ולא יפה אבל ביום ההולדת שלי האחרונה הוא לא השקיע כל כך והיה נראה כאילו עשה טובה ,הוא לקח אותי לבית מלון ללילה אחד ברמת גן ולמסעדה בתל אביב ועשה ברכה נחמדה .בנוסף לפנ יזמן מה הסתכלתי לו בטלפון בשיחה עם ידידה שלו שבה היא שאלה "מה עשית ליום הולדת שלה" אז הוא אמר "לקחתי אותה לבית מלון ללילה אחד ו"ידידתו אמרה לו "פשש איזו השקעה" ואז הוא ענה" לא חח זה זול" וזה העליב אותי מאוד! ואמרתי ל ווהוא אמר שהוא לא זוכר שהוא אמר את זה ושכנראה לא קראת יאת כל השורה וכן קראת יהכל .איך אנ יאמורה לקבל את זה?איך אני אמורה להתנהג עם יום הולדתו?אשמח לעצה כנה!תודה רבה

ד"ר אורן חסון
חולשות?
22.07.2012 • 16:03

עדי יקרה,
זה לא נשמע טוב, אבל גם לא נשמע יותר מדי רע. זה נכון שזה נשמע כאילו הוא רוצה להציג בפניה כאילו שהוא לא משקיע בך יותר מדי. זו ידידה שלו, ואני לא יודע אם זה כדי לשמור על ערוץ פתוח איתה או כדי להציג את עצמו כ"חזק" יותר (מה שהיה יכול לעשות באותה מידה מול ידיד שלו). אני חושב שזה מצביע יותר על חולשה מאשר על כוונות ממשיות. ואולי כך את צריכה לקבל אותו - כגבר שיש לו גם חולשות אנושיות, ושאת צריכה ללמד אותו בהדרגה להיות חזק יותר, ושיודע להציג אותך כדבר הכי טוב שקרה לו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדי
איך עושים את זה?
22.07.2012 • 18:03

הגיוני שזה היה כדי לשמור על ערוץ פתוח עם ידידה שאהב מהלימודים שזאת שגיחך איתה זו חברה טובה שלה?ושאלה חשובה,איך אני גורמת לו להיות חזק יותר וללהבין שנאי הדבר הכי טוב שקרה לו?הלוואי והייתי יודעת איך לגרום לו לאהוב אותי ולהבין שאני הדבר הכי טוב בשבילו כי אני לא בטוחה באהבתו אליי,אני מרגישה שנאי מובנת מאליו בשבילו.

ד"ר אורן חסון
ערוץ פתוח, ואולי גם לא חשוב
25.07.2012 • 11:58

עדי יקרה,
אני לא יודע למה את מתכוונת ב"הגיוני". אני לא חושב שאת מתכוונת להיגיון, כמו שאת כנראה מתכוונת לכך שאת לא מוכנה לקבל את זה כי זה פוגע בך. האם זה אפשרי? כן. קודם כל כי הנה, עובדה, זה קרה, נכון? והשאלה היא למה. ההבנה שלי של "ערוץ פתוח" אולי תהיה לך מובנת יותר עם השיחה שלי, כמה פניות מעלייך, עם "אנונימי" על "קשרי פוטנציאל", שבמידה כזו או אחרת נהוגים על ידי כולנו. כמעט.וכדי שהוא ירגיש שאת הדבר הטוב ביותר שקרה לו, גם את צריכה להרגיש שאת הדבר הכי טוב שקרה לו. אני לא בטוח שיש לך הביטחון הזה, ולכן הספקות ולכן הפגיעות שלך. אם תהיי טובה לו, הרבה יותר סביר שהוא יראה את זה גם כן מאשר אם את פחות טובה לו. אבל יהיה לו קל יותר לראות את זה, למרות חולשותיו האנושיות, כשהוא יבין שאת בטוחה בו, אבל גם כשאת יודעת להעביר אליו הבנה ברורה של הצרכים שלך, ומבלי לפגוע בו. בזה נמדדים הכבוד העצמי וההערכה העצמית שלך, לא בהתקפות נגד שאולי יבריחו אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083