התרחקות של אישה: מה באמת קורה?

תאריך פנייה: 27.09.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מישהי
התרחקות של גבר
27.09.2006 • 12:42

שלום
ד"ר חסון,יש לי חבר שנה וקצת.יש לי 3 בעיות איתו:1.כל פעם שאנחנו רבים אני מתנצלת בפניו למרות שאני חושבת שגם לי מגיעה התנצלות.2.אני מרגישה שהוא חושב שהנתינה שלי היא מובנת מאליו. והוא לא מעריך אותה!!3.אני אוהבת אותו מאוד, אני תולה בו את כל תקוותיי, רואה בו גואל ומושיע ואני מפחדתמאוד להתאכזב ממנו. החרדה הזו מרחפת מעליי כעננה שחורה.אשמח מאוד אם תוכל להשיב לבעיותיי, מה אני אעשה כדי לא לפחד? כדי לא להיותעצובה בקשר ? כדי לעמוד על שלי כשצריך?תודה וחתימה טובה,מישהי...

ד"ר אורן חסון
התרחקות של אשה?
29.09.2006 • 00:16

מישהי יקרה,
הגדרת זאת כהתרחקות של גבר, אבל בעצם את פוחדת יותר מההתרחקות שלך, אם יתברר לך שהוא יאכזב אותך. ובעצם, את הסימנים לאכזבה הזו את רואה כבר עכשיו. אם הוא לא מתאים לך, אל תפחדי להתרחק. אבל לפני כן, אתם צריכים ללמוד לא להגיע למאבקי כוח, כדי שיהיה לכם קל יותר לבטא הערכה זה לזו. ואולי הפחדים שלך מאפשרים לשתלטנות שלו להתגבר עליך.הדרך שלך להתמודד עם זה צריכה להיות על-ידי שימת גבולות ברורים. מה מותר ומה בסדר לך, ומה בשום אופן לא. מתי את צריכה את התמיכה שלו ומוכנה להיות תלויה בו, ומתי את לא מוכנה לעבור על סדר היום על פגיעה. ואת זה, השתדלי לומר פעם אחת באופן ברור, לא בהתפרצות, והתרחקי ממנו, אם צריך. אפילו פיזית ל- 20 ס"מ, כשאתם מאד קרובים, או לחדר השני כשאתם מרוחקים או בחברה. שיראה ויבין שאת נפגעת, ושלא תיכנסי לויכוח על זה. נפגעת, וזה חד משמעי. שילמד שלא לעשות כן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
בחורה תלותית
התרחקות של אשה?
29.09.2006 • 16:21

ד"ר חסון,תודה רבה , אתה כל כך צודק...ועצותיך חכמות וממש עוזרות לי להתמודד עם הקשיים.שנה טובה וחתימה טובה,ממני" בחורה תלותית "