התרחקות וקרבה: איך להבין את בן הזוג
מרוחקת
מתרחק ממני
⌄
שלום.
אני בת 19. חבר שלי בן 22.בזמן האחרון הוא מתרחק ממני.אנחנו ביחד חודשיים וקצת.פעם הוא היה משתף אותי בדברים ואומר שהוא יעשה הכל בשבילי.היום הוא מדבר איתי פחות, כשאנחנו נפגשים אנחנו רק שוכבים. בקושי מדברים. והוא נראה מרוחק.דברתי איתו על זה וככל שאני מדברת איתו יותר הוא רק מתרחק עוד.מה עושים כדי להחזיר את האהבה?
ד"ר אורן חסון
רבדים
⌄
מרוחקת יקרה,
לצערי, אני לא יודע מה גורם לו להתרחק, ובעיקר, אני לא יודע מה גרם לו להתקרב אליך, ואם הוא שינה את מחשבותיו עליך, ואיך. מכיוון שאני לא יודע מה הוא רוצה ומה הוא אוהב, אין לי נוסחת קסם לתת לך כדי שיאהב אותך כפי שאת רוצה. אני רק יכול לומר לך לשאול את השאלה הזו בעצמך, על סמך ההכרות שלך איתו, ואם את יכולה - לשאול גם אותו. הוא יודע הכי טוב, ואחרי, את היא זו שיודעת את זה הכי טוב בעולם, גם אם את לא בטוחה במה שאת יודעת או חושבת. אבל התשובות נמצאות אי שם, בינך לבינו.ובכל מקרה, מכיוון שאתם רק בתחילת הדרך, אני לא חושב שאת רוצה שהיחסים ביניכם יושתתו על סקס בלבד, ללא חיבה והערכה הדדית, ובהמשך אהבה. חפשי, וזה חשוב, דברים אחרים לעשות ביחד, כדי לאסוף חוויות משותפות, וכדי ללמוד זה את זה ולהעריך זה את זה. האינטימיות שביניכם צריכה להיות חלק ממה שיש לכם, אבל רק חלק. זכרי שגברים, בדרך כלל, שונים מנשים בכך שהם מוכנים יותר בקלות ליחסי מין גם ללא רגש, או לפחות עם פחות רגש, או גם עם פחות תקווה לעתיד משותף. את רוצה לבנות את העתיד המשותף, ולפחות לבדוק את האפשרות הזו, ואת זה צריך לעשות על ידי העמקת היחסים ביניכם לרבדים ולתחומים רבים יותר.
מרוחקת
רבדים
⌄
הוא אומר שאין לו כוח אליי ואני מעצבנת אותו..אני לא יודעת למה. והוא אומר שהוא גם לא יודע למה
ד"ר אורן חסון
להיות מודעת יותר, ולקחת אחריות
⌄
רבדים יקרה,
אני בודאי שלא יכול לדעת. אבל שימי לב שזו מאד שאלה מעניינת למה את לא יודעת. את הרי שם, איתו. האם ניסית לנחש? כי אם לא, זה אולי אומר שאת לא לוקחת אחריות על מה שקורה לך, כי הרי זה חשוב לך לדעת. חפשי תשובות, ובדקי אותן. נסי להגדיל את המודעות האישית שלך לדברים את עושה, ואולי גם לדברים שהוא רוצה, והתחילי לדעת יותר. כך מגדילים מודעות, וכך לוקחים אחריות על החיים שלך.וקראי שוב את תשובתי הקודמת.