התרחקות בזוגיות: מה עושים?
דנה
מבולבלת...צריכה עזרה.
⌄
היי. אני בת 19 וחצי ויש לי חבר מזה שנה וחצי. בתחילת הקשר הכל היה מושלם, הוא השקיע בי ואני בו, נהננו, יצאנו והיה כיף. בזמן האחרון (חצי שנה האחרונה)אני מרגישה שכלום לא אותו הדבר- הוא לא משקיע בי, לא מדבר איתי באותה רכות של פעם ,לא מחמיא לי כמו פעם ובעיקר אנחנו כבר לא יוצאים כמעט לבלות- רוב הזמן אנחנו אצלו בבית כי "אין לו כסף", אבל הוא כן יוצא עם חברים שלו יום לפני ולזה כנראה שיש לו כסף. אני לא רוצה להתערב לו בעניינים הכלכליים, אבל אני באמת לא מבינה מה קרה לו. במקביל, פיתחתי קשרי ידידות עמוקים יותר עם מכר כלשהו, שבזמןה אחרון שולח לי סמסים מאוד יפים שאני נהנת לקבל אותם ואפילו מצפה להם באיזשהו מקום. אני יודעת שהו אמרגיש אלי משהו. אני נורא מבולבלת. אני מרגישה שהוא ממלא את כל מה שחבר שלי לא נותן לי,וזה לא מעט. חשוב לי לציין משהו שגם נורא מפריע לי. בנוסף לעובדה שכל הסופ"שים מסתכמים בבילוי משעמם אצלו בבית, אין לירישיון ולו רוב הזמן אין אוטו ולכן אני נאלצת ללכת אליו ברגל (בשעות הלילה המאוחרות) ולעיתים גם לחזור לבד. כמובן שפעם לא היה סיכוי שהוא היה נותן לי לעשות את זה לבד וזה פשוט מרגיש לי חוסר כבוד כלפי.. אני מרגישה שהוא לוקח אותי כמובן מאליו וזה נורא מכאיב לי. כשאני מנסה לדבר איתו על זה זה נגמר בשתי דרכים: או שהוא אומר לי "אל תבלבלי תמוח" - ממש במילים אלו, או שהוא מבטיח שזה ישתנה..וכלום לא משתנה. אף פעם. אני מרגישה שאני רוצה להיפרד אבל מצד שני אני מפחדת מהפרידה ומפחדת שאני אתחרט על זה כי יש סיכוי שאני עוד אוהבת אותו, למרות שאני עלולה לפספס אהבות אחרת ויכול להיות שאני סתם מבזבזת את הזמן שלי.תודה.
דנה
אני רק רוצה להוסיף
⌄
פרט שהוא לא כ"כ שולי ופשוט ברח לי מהראש... לא קיימנו יחסי מין עדיין, ואני יודעת שהוא מאוד רוצה את זה. יכול להיות שזו אחת הסיבות שמביאות אותו להתנהג ככה.. למרות שאני בכ"ז חושבת שזה לא התנהגות נכונה כי אם אני לא מוכנה לזה אז אני פשוט לא מוכנה והיחס הזה לא יגרום לי לרצות לקיים איתו יחסי מין ,אלא רק ירחיק אותי ממנו
ד"ר אורן חסון
מרחק, התרחקות והתרחקות שכנגד
⌄
דנה יקרה,
עושה רושם שאת בתהליך התרחקות ממנו, וכנראה כתוצאה מכך שהוא התרחק ממך. הוא משקיע פחות, איכפת לו פחות, ועושה רושם שהוא רוצה פחות. אני לא יודע למה, אבל אלו הם הסימנים שאת רואה. אני מתרשם שאת חושבת שהוא מנסה "להעניש" אותך כדי שתסכימי לקיים איתו יחסי מין, אבל יתכן גם שמהסיבה הזו בדיוק, אי הנכונות שלך לקיום יחסי מין, הוא באמת מפסיק לרצות. למשל בגלל שהוא מתרשם שאת לא רוצה אותו מספיק, או משום שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה בקשר זוגי בשלב הזה של חייו. האם זה אומר גם שהוא אינו אוהב אותך מספיק כדי לחכות?- אולי.התוצאה של מה שקורה ביניכם היא שקל לך יותר להאחז בחיזור כשאת רואה כזה. בין אם תרצי באותו בחור ובין אם לאו, זה מחמיא, וכאשר את מרגישה פגועה ולא מחוזרת, התחושה הזו מובנת. ועם ההתרחקות שלך מהחבר שלך, מן הסתם גם האהבה תתפוגג. גם אם לא תיעלם לחלוטין, אם הדברים יימשכו כך, בשלב מסויים היא תתפוגג מספיק ואז תדעי שהגיע הזמן להיפרד. עד שלא תהיי שלמה עם הרעיון ותפסיקי לקוות שהמצב ישתפר, לא תהיי בשלה לפרידה.