התנהגות של 'אין מוצא' בזוגיות

תאריך פנייה: 23.05.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
תמר
לחץ לפני חתונה
23.05.2011 • 11:32

שלום,
אנחנו נמצאים כפסע לפני החתונה, ובן זוגי נמצא בלחץ נוראי!כתוצאה מהלחץ הזה הוא לא מצליח לנשום כמו שצריך, הוא מאוד מיואש, הוא עושה דברים בלא חשק כלל, הוא מתנהג בצורה שממש לא מתאימה לו, כל דבר שקשור לחתונה הוא "אסור בדיבור" כי זה מלחיץ והכי חשוב, הוא מרגיש שהוא לא מאושר, שהוא לא יודע לאן הוא הולך ומה המטרות שלו בחיים, הוא לא בטוח בעצמו ורוצה רק לברוח.אנחנו מדברים על המצב אבל אני לא מרגישה שיפור.אני מרגישה שאני לבד במערכה, אין מי שמקשיב לי ואני גם צריכה להתמודד עם ההתנהגות והמצברוח שלו (הוא מתעלם ממני והוא לא נעים). איך אפשר לגרום לו לחזור לעצמו, להרגע, להלחם על החיים ולחייך?לפעמים אני בכלל תוהה, האם האהבה מספיקה בקשר כזה או אולי אנחנו עושים טעות ומורידים אחד את השני למטה??

ד"ר אורן חסון
תחושת אין מוצא?
23.05.2011 • 23:18

תמר יקרה,
אני מניח שגם הוא רואה את עצמו לבד במערכה. לפי תאורך הוא מתנהג כמו מי שמרגיש שהוא נמצא במצב של "אין מוצא". אני לא יודע למה. אני לא יודע מה מלחיץ אותו. אני לא יודע למה הוא חושב כך. משהו מציק לו והוא לא מדבר עליו.אני מציע שתלכו לטיפול זוגי. זה אמנם עלול להלחיץ אותו יותר בהתחלה, אבל אם תלכו מתוך מחשבה שכך אי אפשר, ובהבנה ששם יהיה לו עם מי לדבר גם לבדו ובאופן דיסקרטי (קרי: מדי פעם בלעדייך), אולי יהיה קל יותר. קחי בחשבון שבמצב העניינים הנוכחי, ובלחץ האדיר שבו הוא נמצא, הוא בלתי צפוי, ועלול להחליט החלטה קשה בלי לשתף אותך עד הרגע האחרון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורחת
לחץ לפני חתונה
20.07.2012 • 21:58

היי תמררציתי לדבר איתך באופן פרטיהאם אפשרי.תודה