קינאה: טיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 22.05.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
א
אמון בבן הזוג...
22.05.2011 • 21:16

שלום
אני בת 20 ובן זוגי בן 24...אנחנו ביחד עוד מעט כבר 4 שנים...קשר שלא כלל הרבה פרידות..להפך,קשר פורח ,אוהב,הרבה תמיכה ואהבהכשהכרנו הוא היה בן 19 אחרי עבר מהולל עם בנות,חברים עד שעות מאוחרות בן אדם מאוד שונה בלי כבוד לעצמו ואל הסובבים אותו..מאוד מושפע מהחברה..מעשן מידי פעם.וגם לא היה עבר עם בנים..לא תמימה..אחרי שהתיידדנו הוא השתנה מין הקצה אל הקצה ואין רגע שהוא לא מודה לי על כך שאני שיניתי אותו וגרמתי לו להבין את החיים ולהפוך לבן אדם יותר טוב מבחינה כללית.הוא הפך לבן אדם מדהים ושאני מסתכלת על גברים אחרים שאני מכירה אני אומרת לעצמי בלב..שמצאתי לי אחלה של גבר שבעולם...כי אני ידעתי שעומד מאחורי הבחור הזה משהו טוב ולאט לאט הוא השתנה מרצונו בלבד.הוא מכבד אותי..נותן לי..מפנק אותי..מתייחס אליי כמו מלכה.הבעיה שלי היא כזאת..למרות הקשר המקסים..והאהבה הזו...בעברי היה לי חבר (שגם היה הראשון שלי) והוא בגד בי..ומאז אני לא מצליחה לסמוך על אף אחד..ומאוד כואב לי על כך..כי כשהוא הולך לאיזשהו מקום..יש לי חשש בלב (אני לא מראה לו) ונורא מעצבן אותי להרגיש ככה..כי אני יודעת שכל אחד נתון לבחירות שלו..וכל אחד בוחר מה שטוב לו...ואני יודעת שבן זוגי יודע שאני הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים והוא בחיים לא יעז להרוס את הקשר שלנו.אני מנסה לעבוד על עצמי..מנסה לשכנע את עצמי להרפות את החששות..ואני לא מצליחה..(רק לפעמים אני אומרת לו את זה -את השאר אני שומרת לעצמי שלא יחשוש מהחששות שלי) אני רוצה עזרה..איך לשכוח את מה שהיה עם האהבה הראשונה ולתת הזדמנות לבן אדם שאני איתו 4 שנים ועדיין לא סומכת עלייך בלב שלם...

ד"ר אורן חסון
קינאה ואמון
23.05.2011 • 23:16

א יקרה,
אני שולח אותך לקרוא מאמר שלי על הקינאה, שעובד שעות נוספות מאז כתבתי אותו. קראי בו, ושימי לב גם לסופו העוסק באפשרויות טיפול. חבל לאבד קשר טוב רק בגלל חוסר ביטחון הנובע מקשר לא טוב שהיה לך כשהיית בת 16.http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4045086,00.html

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083