התמודדות עם פרידה: איך להמשיך הלאה
יעל
איך לצאת מזה?
⌄
שלום,
אני בת 23 ולפני כמה חודשים נפרדתי מחבר שלי שהיה בנינו אהבה מאוד חזקה, עקב התערבות הוריו, וטענת אביו שהזוגיות הזו לא מתאימה, לאחר כמה חודשים של ניסיון להמשיך את הקשר ולא לוותר במיוחד מצידי, נאלצתי להיפרד ממנו כי חשתי שהוא לא מספיק נלחם על מנת לשמור על הקשר הזה, נפרדנו זמנית לחודש ולאחר חודש חשנו בצורך לחזור עקב געגועים ואהבה חזקה. לאחר חודשיים חבר שלי בשיחת טלפון החליט שהוא מסיים את הקשר הזה מסיבות שהוא לא רוצה לראות אותי סובלת ועקב סיבות שמסרב לספר לי. קבלתי את זה מאוד קשה אני מאוד אהבתי אותו ועדיין אחרי 4 וחצי חודשים אני עדיין חשה באהבה חזקה וגעגועים אליו. מרגישה אני מאוד מבולבלת ובחוסר רצון להתחיל קשר חדש, וגם כשיש מציאה חדשה אני מעבירה בי המון השוואות לחבר הקודם. אני לא מפסיקה לחשוב שאולי יום אחד הוא יתקשר ובעצם נחזור ויש בי עדיין צפייה שאני יודעת שהיא אשליה. יש בי עדיין מחשבות שהוא עדיין מאוד אוהב אותי אך הוא ניתק עימי כל קשר גם לאחר שניסתי לתקשר איתו בכל מיני דרכים הוא עדיין לא חזר או הגיב.מה עלי לעשות ואיך אני יכולה להתמודד עם המצב הנתון, ברצוני לציין שאני סטודנטית ואינני מצליחה להתרכז בלימודיי מרוב מחשבות ותכנונים.אשמח לקבל תשובה בהקדם
ד"ר אורן חסון
כשרוצים לצאת מזה, וגם לא רוצים.
⌄
יעל יקרה,
את מבינה לבד שבעצם את צריכה להמשיך הלאה, אלא שקשה לך עדיין לוותר על התמונה היפה שהיתה לך, שלך איתו לתמיד, ושל חיים מסודרים כפי שחלמת עליהם מאז ומתמיד.בנוסף, אני יודע גם עד כמה קשה להשאיר את הפצע פתוח ולהמשיך הלאה, מבלי לתקן אותו מיידית, ומבלי לשקם את הפגיעה שנפגעת, אלא להשאיר את עצמך פגועה ופצועה בשטח, מאחור.הקושי הזה מוכר לי. יש לי נסיון של טיפול בנפגעי ניתוק קשר דומים, ובעיקר בנפגעות ניתוק קשר. אני יודע שזה לא קל, ואני יודע עד כמה זה מפריע לחיי היום-יום.יש סיכוי סביר שתצליחי להתגבר על זה לבד, עם הזמן. אלא שאני יודע שזה לא מה שאת רוצה לשמוע ממני, כי אמירה שכזו מכבה את התיקווה שלך, שאת מסרבת לכבות, שהכל יתחדש, ושתהיו יחד. התחושה הזו, היא גם זו שמקשה על היכולת שלך להתגבר. מה שחשוב לוודא הוא שלא תישארי יותר מדי זמן בתחושה הזו, ושלא תפלי אליה עמוק מדי, כי אז יהיה לך הרבה יותר קשה להתקדם.וברור לי שאת רוצה להתקדם, וגם לא רוצה להתקדם, גם יחד.כסטודנטית, את זכאית לסיוע נפשי באוניברסיטה, שאולי כדאי לך לנצל כדי שלא ליפול עמוק מדי, וכדי לצמצם נזקים. ואם תרצי, את מוזמנת ליצור איתי קשר:www.orenhasson.com.