התקרבות בזמן משבר זוגי

תאריך פנייה: 03.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
דרושה עצה
03.07.2012 • 23:51

שלום רב,
אני וחבר שלי חברים כבר 7 שנים. עברנו המון יחד, התפתחנו יחד, היו המון ריבים וגם כמה פרידות כאשר אחת מהן הייתה משמעותית (חצי שנה).הקשר שלנו תמיד היה מאופיין ברגעים מדהימים אל מול רגעים לא טובים.בגדול, אני די מרגישה שהוא נותן את הטון לקשר, כשהוא טוב, חמוד ואוהב אז הכל מדהים וכשאין לו כוח (ללא סיבה מסוימת, סתם ככה) אז לא.בפרידה האחרונה לא רציתי לחזור כי דרשתי שינוי ולאחר חודש הוא הבטיח שהוא עשה אותו אבל אני כבר הייתי בתהליך עמוק של הפנמה של הפרידה וחוסר התאמה. בסוף החצי שנה הבנתי שהאהבה שלי אליו היא מאוד גדולה ולמעשה כל החצי שנה הדחקתי אותה. אני חייבת לציין שאני מרגישה שהחצי שנה הזו עשתה לי טוב משום שהעצמאות ובניית האני עצמי הייתה מאוד מועילה ומחזקת.לאחר שחזרנו היה קצת קושי בגלל תקופת הפרידה אבל התמודדנו איתו וכרגע המצב באמת מדהים. לפעמים יש רגעים שבהם אני חשה שוב את ההתנהגות הזו שלו, פתאום חוסר רצון לדבר כ"כ וכו'. לאחרונה, הייתה לנו שיחה שכדרך אגב אמרתי לו שיש לו בעיה לרצות אותי, והוא הסכים איתי, אמר שבאופן כללי באמת קשה לו לרצות כשהוא יודע שמצפים. יש לציין שבאותו רגע הייתה לי הארה והבנתי שבאמת כך פני הדברים איתו לא רק ביחסים איתי אלא גם עם משפחתו.בראייה לאחור על כל מערכת היחסים שלנו אני ממש רואה זאת בבהירות- כשציפיתי רציתי, השקעתי ונתתי מעצמי אז הוא פחות התלהב... לי אישית מאוד קשה עם זה כי אני מאוד אוהבת להיות אני, חמה ואוהבת ולשחק משחקים זה קשה, מה גם, שאם אני משחקת משחקים הוא יותר מתעצבן מזהו זה גורם לו להיות אנטי. בגדול, באמת שטוב לנו עכשיו , אני פשוט מפחדת כשאני חושבת על העתיד ובאופן כללי אשמח לדעת מה מבחינה פסיכולוגית יכול לגרום לו להגיע לנקודה הזו של חוסר רצון לרצות כשמצפים..אנחנו בקרוב עומדים לעבור לגור יחד ואני כלהזמן במחשבות ופחד שדברים ישתבשו, נאבד לי הביטחון..תודה

ד"ר אורן חסון
סבלנות
05.07.2012 • 20:15

דנה יקרה,
אולי לעשות את ההפך ממה שאת עושה עכשיו. כלומר, במקום לשחק משחקים ולהתרחק מתוך ציפיה לראות כמה מהר הוא ירוץ אחריך - מה שלא עובד לך, אולי לעשות את ההפך: כשהוא במצב רוח, ומעדיף להיות לבדו, דווקא אז להתקרב אליו ולהיות נחמדה אליו, אבל ללא לחץ. לעשות מחווה קטנה, לתת לו לדעת שאת שם כשהוא יוכל לשאת מחדש את הקירבה, ולתת לו את הזמן שלו להפשיר - ובכך להקל עליו להתקרב אלייך.אני יודע שזה מנוגד לתחושה שלך, כי את מרגישה נפגעת שהוא כך, אבל הרי ראית שזה לא קשור אליך. זה קשור לתגובה הטבעית שלו. ואם את רוצה שהוא ירגיש טוב איתך, וירגיש טוב להתקרב אליך, אפשרי לו דרך אוירה טובה. תאמיני לי שהוא יגיע אליך הרבה יותר מהר, מאשר כאשר תלחצי. המגרעת העיקרית בזה היא שאת צריכה סבלנות...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083