התקפי זעם בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירון
התקפי זעם
27.07.2012 • 11:55

אני וחבר שלי ביחד 5 שנים, אנחנו מאוד צעירים הוא איש קבע בן 23 ואני סטודנטית בת 21. אנחנו לא גרים יחד עדיין.השנתיים האחרונות של הקשר שלנו היו ממש קשות, הוא יצא לקורס קצינים והתחיל את שירות הקבע שלו מה שגרם לנתק גדול מאוד ביננו. אין לו זמן אלי בכלל הוא ממש הזניח אותי, הוא מתקשר אלי לשאול מה שלומי רק פעם פעמיים בשבוע, הוא שכח את היום הולדת שלי ובסופי שבוע הוא מגיע ממש עייף לבית ככה שגם לא תמיד הוא רוצה להעביר את הסופש ביחד.מספר פעמים אמרתי לו שלא טוב לי, נפרדתי ממנו, אבל תמיד חזרנו כי אנחנו מאוד אוהבים. אנחנו לא הכי מתאימים אנחנו רבים המון אבל מאוד אוהבים. הוא לא ממש התייחס לפעמים שאמרתי לו שלא טוב לי ועם הזמן ועם היחס האדיש שלו רק הלך והצטבר לי כעס בפנים במשך שנתיים שבשבועות האחרונים מתחיל להתבטא בהתקפי זעם כלפיו על כל דבר קטן.אתמול היה השיא, צעקתי עליו למול כל החברים שלו מהצבא, פשוט לא יכולתי לשלוט בזה, הוא ממש ממש נפפגע ממני ואמר לי שאני חייבת להפסיק לצעוק עליו ולשלוט על עצמי. אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה, הוא לא מקשיב לי הוא לא מבין כמה קשה לי הוא רואה רק את הצד שלו. חשבתי אולי לכתוב לו מכתב שבו אני אספר לו למה אני מתנהגת ככה ומה אני מרגישה.אני לא רוצה לאבד אותו, ולמרות שהשפלתי אותו אתמול הוא עדיין רוצה להיות איתי (לפחות בנתיים). אני חייבת עצה מה לעשות כי אנחנו לא יכולים להמשיך ככה.

ד"ר אורן חסון
להקשיב לצד שלך
28.07.2012 • 21:42

לירון יקרה,
את מתוסכלת מאד, ומכאן התקפי הזעם שלך. את יודעת שהתקפי זעם כאלה עלולים להזיק עוד יותר לקשר, ולהרחיק את הבחור ממך, אבל לפעמים, כאשר מתוסכלים מאד, וכאשר מאבדים את הביטחון, מנסים לגרום לטלטלה חזקה כדי אולי להיות מסוגלים להשיג שליטה מחדש מאוחר יותר. ופעמים רבות זה לא עובד. את יודעת שכאשר יצאת משליטה, השפלת לא רק אותו, אלא השפלת לא פחות גם את עצמך בעיני חבריו. אבל יתכן גם שהוא מתוסכל לא פחות ממך - אם הוא באמת לא יכול לאזן אחרת בין הצרכים השונים שלו. או שהוא הולך ומאבד עניין. מנקודת מבטך את לא יודעת מה נכון יותר. הוא כן יודע. ומכאן מגיע הצורך שלך לבדוק אותו בתנאי לחץ. בינתיים הוא עדיין איתך, אבל אם תלחצי אותו יותר, הקשר עלול להיקרע. אולי תדעי אז בדיוק מה היתה עוצמת הקשר שלכם, אבל אז תוכלי לדבר על הקשר רק בזמן עבר.חשוב לדבר ביניכם. יתכן שהוא מתוסכל לא פחות ממך מכיוון שאת לא מבינה את מערכת האילוצים שלו - וכדאי אולי שתתחילי להקשיב לו. אולי כי אם אין למה להקשיב (כלומר, אם הוא נמנע ממך בגלל סיבות אחרות ולא בגלל אילוצים וכורח שאפשר להבין), אז אולי זה לא הקשר הנכון. נסי להבין אותו יותר. יש לו צד - שעליו הוא רוצה לדבר (ואת כותבת את זה - שהוא רואה "רק את הצד שלו"). יש לו צד שהוא רוצה שתביני. אולי אם הוא יראה שאת מבינה את הצד שלו, יהיה לו קל יותר להקשיב לצד שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083