אמירת 'אני אוהב אותך' - מה לעשות

תאריך פנייה: 25.10.2010 מס׳ הודעות: 9
חיפוש נושא
מיואשת.
אוהבת אבל הוא לא יודע אם הוא אוהב..
25.10.2010 • 11:33

שלום רב,
אני נמצאת במע' יחסים קרוב לחמישה חודשים.. עם בחור באמת מדהים..אני מרגישה שאני אוהבת אותו בכל מאודי.. אני יודעת שאני מרגישה אליו כ"כ הרבה כי הוא הראשון שלי בכ"כ הרבה דברים.. בכ"כ הרבה חוויות שחווינו יחד..הבעיה מתחילה כאשר הוא לא יודע לומר לי אם הוא אוהב.. אני מרגישה שהוא אוהב.. ואפילו מאוד.. הוא עושה עבורי מחוות מאוד גדולות כבר מהרגע הראשון..הוא חושב על הפרטים הקטנים ומאוד חשוב לו שאני בסדר..לאחרונה יצא לנו לדבר על זה שאני מרגישה צורך לדעת.. ולא לשער מה הוא מרגיש כלפיי.. הוא נפתח אליי ואמר לי שבגלל המע' יחסים הקודמת שלו שהאקסית שלו שהוא נקשר אליה בזמנו מאוד מאוד פגעה בו אז הוא נחסם ומפחד להתאהב ולהיקשר שוב.. אני מאוד כועסת עליו מצד אחד כי תמיד טענתי בפניו שאני מרגישה שאני רוצה יותר והוא אמר לי בזמנו שזה לא נכון והיום רק נוכחתי לדעת שלצערי צדקתי.. אך אני מאוד מבינה מצד שני..אני לא מבינה למה הוא נזכר לומר לי את הדברים האלה אחרי שאני עמוק עמוק בתוך ה'בוץ' .. אחרי שאני אוהבת.. לא אמרתי לו אבל אני בטוחה שהוא יודע.. אי אפשר שלא. אני לא מפסיקה להרעיף עליו מחמאות.. ואהבה.. אולי כאן הבעיה..אני מוצאת את עצמי יותר מידי בוכה.. ויותר מידי עצובה..אני לא יודעת אם להישאר או ללכת.. אני מאוד מאוד קשורה ומאוד מרגישה אליו.. אני רוצה לעזור לו להיפתח אלי.. איך אני עושה את זה הוא מאוד חשוב לי..... וממש קשה לי..בשיחה שדיברנו הוא בכה. בכה כי כאב לי.. זה מראה לי המון ורק מוכיח לי שהוא כן מרגיש כי הוא לא טיפוס שבוכה.. אני צריכה עזרה..לקום וללכת..? או להישאר..?אם להישאר איך לגרום להיפתח אלי.. ? כי הוא טוען שהוא מת וחולה וכ' וכ' עלי.. ושיש לו המון רגשות.. אבל זה עדיין לא אוהב... הוא מפחד ואני עוד יותר מפחדת שנפלתי..תודה מראש...

ד"ר אורן חסון
מת, וחולה עליך
26.10.2010 • 01:26

מיואשת יקרה,
יכול להיות שהרבה יותר קשה לו לומר לך שהוא אוהב אותך, ואולי גם להשתכנע בזה, מאשר לאהוב אותך ממש. לפעמים, דווקא "הילד הטוב" הוא זה שקשה לו לומר שהוא אוהב, כי הוא צריך להיות משוכנע עד הסוף שזה נכון, כי הוא צריך להיות מדוייק מאד במה שהוא אומר, בניגוד, נגיד, "לילד הרע" שלא אכפת לו אם זה נכון, העיקר להשיג את המטרה שלו, ומוכן לומר לך את זה אחרי יומיים.גם מי שמתקשה להראות התמסרות, מה שעלול להיראות, כביכול, כ"כניעה" או הליכה בתלם וכניעה אולי לא לך אלא למוסכמות, יכול להתקשות גם כן ב"אני אוהב אותך". אני מציע לכן שתסמכי על יתר הסימנים יותר מאשר על האמירה שלו. הוא אומר לך שהוא מת וחולה עלייך, ושיש לו המון רגשות, ולכן הוא כנראה אמר ועשה הכל פרט למילים המפורשות עצמן. אל תיבהלי יותר מדי. אם הוא אומר לך את זה שוב, זה בסדר גם אפילו אם תגידי לו: "או קיי, אז אני מבינה שאתה כן אוהב אותי. תודה..." ולהמשיך הלאה כאילו הכל בסדר. זה כנראה רק ייקל עליו. וייקל עליו גם אם לא תמשיכי ותלחצי בעניין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיואשת.
מת, וחולה עליך
26.10.2010 • 08:43

ד"ר..אני מבינה למה אתה מתכוון, אני מבינה שאני צריכה לשחרר מהאישיו הזה..למענו כי זה נושא כאוב אצלו.. הוא מתעקש שהוא מרגיש אלי המון אבל הוא טוען שהוא "לא יודע איך לאהוב ,שכחתי איך מרגישים כשאוהבים".. מה אני צריכה לחשוב..? שאם זה לא קרה עכשיו, זה כבר לעולם לא ייקרה?... איך אני גורמת לו להיפתח אלי? חוץ מלעזוב את הנושא הזה ולהמשיך בעסקים כרגיל..אני מפחדת נורא להיפגע.. אף אחד לא הצליח לחדור את החומות שלי כמו שהוא הצליח.. אני לא רוצה להיפרד ממנו.. אבל עדיין חשוב לי שבן הזוג שלי ירגיש כמוני.. כי אם לא זה לא שווה..איך אני צריכה להתנהג איתו? ואיך אני עוזרת לו להתמודד עם הפחד להיפגע שוב כמו שהוא נפגע מהאקסית שלו.. אני הרי לא יכולה להבטיח לו שזה לא ייקרה..אז מה אני עושה...?תודה רבה על הכל...

ד"ר אורן חסון
אישיו
26.10.2010 • 22:15

מיואשת יקרה,
אני מציע שתקראי שוב את התגובה הקודמת שלי. ולא שאת צריכה לשחרר מהאישיו הזה למענו, אלא למענך. זה שהוא מתקשה להגיד, כלומר להודות בפני עצמו בפה מלא שזה המצב, לא אומר שהוא לא מרגיש. וככל שתתנהגי כאילו שזה מה שהוא מרגיש, כך יהיה לו קל יותר ללכת עם זה.

בברכה,
מיואשת.
אישיו
27.10.2010 • 08:15

אהה..אוקיי..עכשיו הבנתי..תודה רבה.

מיואשת.
הקשבתי לך ושיחררתי..הוא נפרד ממני
29.10.2010 • 02:27

היום.. הוא ביקש זמן לעצמו..ואני.. לי בא למות.יום טוב..

ד"ר אורן חסון
29.10.2010 • 08:33

מיואשת יקרה,
צר לי שהוא הלך. זה כואב, כשיש ציפיות, ואהבה, והרבה תקווה שהוא האדם הנכון בשבילך, וכשאת רוצה יותר, והוא מחליט ללכת, או לקחת לעצמו זמן. אלא שלא הבנתי את הקשר שבין להפסיק ללחוץ עליו לשאול אם הוא אוהב אותך ולהניח לנושא, לבין העובדה שהוא החליט ללכת.ואם אמרת לו משהו בנוסח: אני מפסיקה ללחוץ עליך, עשה מה שאתה מבין, והוא החליט לקחת פסק זמן, אזי, מנקודת מבטך, אולי מוטב עכשיו מאשר שיימשוך זאת עוד זמן. אבל זה לא אומר שזה לא כואב. רק אל תתני ל"זמן לעצמו" להימשך זמן רב מדי. למענך.

בברכה,
מיואשת.
29.10.2010 • 15:22

ד"ר יקר.
לא אמרתי לו דבר פשוט הנחתי לדברים לזרום.. וקרה בדיוק מה שציפיתי הרגשתי יותר מתמיד שהוא מנסה ומשתדל.. חזרנו מחו"ל ביום ראשון.. מתנה לכ' יום הולדתי שקיבלתי ממנו..זה נחת עלי כרעם ביום בהיר.. הוא אמר שהוא לא יודע מה הוא מרגיש אלי ושזה לא יהיה פייר כלפיי. ודווקא שעכשיו כ"כ טוב לו וזה הכי קשה לו לבוא ולומר את הדברים האלה...כי הוא מפחד להתעורר עוד שנתיים ולהבין שהוא לא אוהב..אני שבורה לגמרי... הבכי לא מפסיק.. וכ"כ קשה לי... קשה לי לנשום....אני רוצה אותו חזרה. זה פשוט לא פייר.. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה.. בא לי לא להתקיים יותר \: ..

ד"ר אורן חסון
רעם ביום מעונן, עם גשמים לפרקים...
30.10.2010 • 23:41

מיואשת יקרה,
אם כך, עושה רושם שיצרת קשר עם מישהו שאינו ברור לעצמו, ושהחרדות שלו לא מאפשרות לו קשר, או שהוא לא רוצה אותך מספיק כדי להתאמץ ולנסות.לא. זה לא פייר. אבל את צריכה לקחת בחשבון שהוא לא הנסיך שקיווית שהוא. קיווית שהוא כן, אבל הוא לא. תגידי זאת לעצמך כמה פעמים: "הוא לא הנסיך שחשבתי שהוא. הוא היה מסבך אותי עוד יותר, ולו הייתי יודעת מראש שהוא באמת כזה, הייתי עוזבת אותו בעצמי". כי אם זה כך, אולי מוטב עכשיו מאשר מאוחר יותר. גם לך עדיף שהוא החליט עכשיו, מאשר בעוד שנתיים כשהוא פתאום "מבין שהוא לא אוהב".ואגב, זה לא נחת עליך כרעם ביום בהיר. פנית אלי כי לא היית בטוחה. כי רצית חיזוק. כי רצית לראות אם ואיך הוא יכול לטפל בזה. זה רק סימן שקראת נכון את המפה. לא רצית להאמין, קיווית שאת כבר "מסודרת לחיים" עם בן הזוג הנכון, אבל הוא לא. הוא אינו יציב רגשית.

בברכה,