התפשרות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 16.09.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שש
בעיות עקב פער דתי
16.09.2014 • 02:09

שלום רב
בת זוגתי מזה שמונה חודשים הינה שומרת מצוות הדוקה אשר באה מבית דתי.
אני בא מבית חילוני לחלוטין ואני מתפשר עלכשרות כבר שמונה חודשים ולא חוטא כביכול.
מתחיל להימאס עליי קצת העניין שאני היחיד שמוכן לוותר כל הזמן וגם העניין הנל מונע ממני לרצות מעבר לדירה משותפת עקב הצורך בשני כיורים כלים נפרדים ושמירת כשרות ככל.
אשמח לעזרה תודה
שש

ד"ר אורן חסון
היא בחירתך
18.09.2014 • 15:33

שש יקר,
יתכן שזה ימשיך להימאס עליך. זה מאד תלוי בך, וכנראה אך ורק בך. אחרי הכל, היא לא תשנה את דרכה. לשנות את דרכה וללכת לקראתך, פרושו להאמין פחות, ואם היא בטוחה בדרכה, זה לא יקרה. מצד שני, לשנות את דרכך, זה לא פוגם באמונתך. זו הסיבה שעד עכשיו, כדי לאפשר את הקשר הזה, אתה הוא היחיד שהתפשר. כדי לאפשר את הקשר הזה, כך זה יצטרך כנראה להיות גם להבא. זה פוגם אולי באגו, וכנראה פוגע בעיקר ברצון החופשי שלך, אבל ניהול בית כשר אינו פוגע בחילוניות עצמה, כי היא לא גורמת לך להאמין. ההענות שלך נובעת מעניינים של הענות אנושית לצרכים של בת זוגך, ולא בשל עניינים אמוניים. לכן, לא ברור לי מדוע יש לך ציפיות שגם היא תוותר לך, כשם שויתרת לה, כי גם אתה יודע שזה לא עובד כך. כרגע, הבעיה העיקרית שלך היא לא היא ודרכה. הבעיה העיקרית שיש לך היא עם היכולת שלך להתאים את הציפיות שלך למציאות, או לחילופין, להחליט שהמציאות הזו לא מתאימה לך. במציאות, אלו שתי האפשרויות שיש לך כדי להיות שלם יותר עם דרכך. ואם אתה מדבר על רצון חופשי (אני יודע, אני הוא זה שדיבר על זה), אז הרצון החופשי שלך מאפשר לך לבחור דרך. הוא מאפשר גמישות מוגבלת בתחומים מסויימים כאשר הדרך הזו היא איתה, אבל הבחירה בדרך הזו היא בחירתך.ואולי הקושי לך נובע מחוסר שביעות רצון שלך שנובע מסיבות אחרות, וקל יותר לתלות את האשם בעניינים שבהם אתה מוותר והיא לא. אולי כדאי לבדוק את כל אותם עניינים אחרים, כדי להבין מה באמת קורה ביניכם שאינו מספיק טוב, כי אולי זה משהו שכן צריך לעבוד עליו ושאפשר לשפר אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083