התמודדות עם תחושות לאחר מעשה

תאריך פנייה: 15.09.2014 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
המיואשת
פסק זמן
15.09.2014 • 14:46

בוקר טובזה קצת ארוך אשתדל לקצר.אני כבת סביבות גיל ה 40 עם ילדים היכרתי לפני כמה חודשים גבר ללא ילדים.הכל היה טוב היחסים שלנו היו מעולים היתה אהבה רבה וסיפרנו לכל העולם על הקשר המיוחד.לפני כחודש בערך חיטטתי לבן זוגי בטלפון לא יודעת מה עבר עליי לא היה אף סימן ממנו של משהו חריג וגם לא מצאתי כלום.למחרת הוא גילה זאת לפי סימן מסוים אני הכחשתי אבל אח"כ הודיתי והוא כעס מאוד ואמר שזה הוא לא האמין שאעשה זאת.ביקשתי סליחה והכל חזר לקדמותו.אבל כל הזמן היה לי תחושה של אי נעימות לידו והקרנתי זאת החוצה ע"י התנהגות סגורה.הוא שוב אמר שאם אני אמשיך במצב הזה ניפרד.בפעם האחרונה שוב הזכרתי את העניין של הטלפון הוא מאוד כעס ואמר שנמאס לו לדבר על העניין הזה שוב וביקש פסן זמן הוא אמר שההתנהגות שלי מאז החיטוט בפלאפון בלתי מובנת.שהלכתי הביתה הוא שלח לי הודעה שעדיין הוא אוהב אותי אבל אין לו אמון בי .ככה כמה ימים הקשר היה דרך הודעות בפלאפון עד שלפני כמה ימים הוא ביקש שאבוא הגעתי והיה ערב מאוד נחמד אפילו ישנתי אצלו ולמחרת התכתבנו בפלאפון כל היום .אבל ההודעות היו מאוד ענייניות ולא כמו שאני רגילה.היום למשל שאלתי לשלומו והוא סיפר לי ואז ששאל אותי אמרתי שאני עייפה מאוד הוא שאל למה ואמרתי שאני לא ישנה כ"כ טוב בלילה והוא לא הגיב.אני מבקשת את הצעתך.אני לא יודעת איך להתנהג והאם באמת עדיין יש לו רגשות כלפיי.אני רוצה רק להגיד שבאמת לא הייתי בסדר אבל אני גם נתתי מעצמי המון בשבילו וקשה לי להאמין שככה הוא מוותר.למרות שאמר שהוא עדיין לא סגור על עצמו.תייעץ לי מה לעשות כי אני ממש במצב רוח ירוד .תודה

ד"ר אורן חסון
תקווה להיתלות בה
15.09.2014 • 23:45

מיואשת יקרה,
אני לא לגמרי בטוח באשר לכוונתך במה שכתבת. נראה כאילו את כותבת שתחושת אי הנעימות שאת חשה, לפי הניסוח שלך לפחות, היא מצידך, ללא משהו שהוא ממשיך ועושה. אבל אולי גם התכוונת לכך שהוא נותן לך תחושה לא נעימה בעקבות הגילוי, ולכן את מסתגרת. מדובר בשני עניינים שונים לגמרי.אם הוא שב להתייחס אליך כרגיל ובכל זאת את היא זו שמסתגרת, אזי אני מבין שההתנהגות שלך משקפת את מה שאת חושבת על עצמך בעקבות המעשה שלך, או את מה שאת חושבת שהוא חושב עליך בעקבות זה. ואולי לכן את מסתגרת. אם זה המקרה, את מבינה שהכל מתחיל ונגמר אצלך, גם החשדנות, וגם התגובה הלא טובה. וזה משהו שאת צריכה לכן לעבד עם עצמך, כדי להרגיש טוב יותר עם עצמך וכדי לאהוב את עצמך, כדי להיות נינוחה מספיק לסביבתך שיוכלו לאהוב אותך, וכדי שהוא ירגיש שהחיים איתך יכולים להיות אכן חיים נעימים, כי הרי במקרה הזה, לכאורה הוא עשה את כל מה שנדרש כדי להיות בקשר טוב, ואת מתרחקת, מסתגרת ולא נעימה.אם זה מתחיל ממנו, אז העבודה היא זוגית, על בניית אמון הדדי. במקרה שכזה, הייתי ממליץ על ייעוץ זוגי, כדי לשקם ולבנות את האמון שלכם זה בזה מחדש.בשני המקרים, הוא צריך תקווה, רק שזו צריכה להיבנות ממקום אחר לגמרי בכל אחד מאותן אפשרויות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
המיואשת
תקווה להיתלות בה
16.09.2014 • 08:51

לד"ר אורן חסון שלוםקודם כל רציתי להגיד תודה על התגובה.אחרי החיטוט בפלאפון הוא אמר שהוא סולח לי והוא רוצה שנמשיך בגלל הרגשתי הלא נעימה מהחיטוט אני נהייתי סגורה לא בגלל שהוא נתן לי להרגיש רע זאת אני שהרגשתי ככה וסגרתי את עצמי בפניו ולכן הוא החליט על פסק זמן ואמר שהוא צריך לחשוב על החזרה של האימון בי .הוא גם חושב שלא נכנסתי מוכנה לקשר זוגי ועדיין יש לי משקעים מהעבר.אבל למחרת הוא כן יצר איתי קשר ואפילו הזמין אותי אליו הביתה. ופעם אחת התעניין בשלומי והוא מגיב לכל ההודעות שלי .ניסיתי להגיד לו שבימים של הפסק זמן חשבתי על מה שקרה וזה לימד אותי לקח לפעם הבאה ועדיין הוא אמר שהוא צריך לעבוד על עצמו ולכן הוא ממשיך את הפסק זמן.שאלתי היא האם שמישהו לוקח פסק זמן בקשר האם הוא יוצר קשר?האם זה שיצר איתי קשר יכול להיות שהוא עדיין מעוניין אך לא רוצה לעשות זאת באופן ישיר?גם שהוא מזמין אותי הוא לא אומר שהוא רוצה שאגיע אלא אם אני רוצה.תודה

ד"ר אורן חסון
לומדת
18.09.2014 • 15:28

מיואשת יקרה,
אם כך, אני מחזיר אותך אל הפיסקה המרכזית בתשובתי אליך. אני רק רוצה להוסיף: עושה רושם שקשה לך להתמודד עם מצבים כאלה לבדך, בין אם כי את נוטה להיטמע בתוך רגשי האשם שלך, ובין אם כי את נוטה להיטמע בתוך הכעסים שלך. כך או כך, רצוי שתלכי לטיפול אישי, כי אני לא יודע אם זה המקרה היחיד שבו את פוגעת בעצמך דרך הסתגרות, משום שקשה לך להתמודד עם מצבים שבהם את לא בסדר. חבל שתעשי זאת, כי יש דרכים אחרות וטובות יותר להתמודד עם קשיים וחוויות פנימיים, ואת צריכה ללמוד אותם. אלא שכרגע, את יותר עוסקת בשאלה אם הוא יחזור, שאין לי מושג כי איני מכיר אותו, ולא בשאלה איך את מטפלת בזה. אם תדעי איך לטפל בזה, יש גם סיכוי טוב יותר שתוכלי להחזיר אותו, כי תוכלי לומר לו: א. הייתי לא בסדר, כי לא ידעתי איך להתמודד עם העובדה שלא הייתי בסדר. ב. אני לומדת איך לעשות את זה יותר טוב (ובעיקר אם את הולכת לטיפול).זה ירגיע אותו ויחזק אותו שאת קודם כל לוקחת אחריות, ושנית, שהעתיד יהיה טוב יותר, ושלא תסתגרי לו מבלי שהוא מבין למה. יהיה לו קל יותר לחזור אליך, מה שאני מניח שהוא רוצה לעשות כי טוב לו איתך בהרבה עניינים אחרים. אחרת לא היה שוקל זאת בכלל, נכון?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
המיואשת
לומדת
17.10.2014 • 07:51

לד"ר אורן חסון בוקר טובתודה על תשובותיך.רציתי לעדכן אותך במה שקורה ושתוכל לייעץ לי ואני מצטערת שזה כל כל ארוך כי רציתי להציג את השתלשלות העניינים שאולי תראה משהו שאני לא רואה.אמרתי לך שאחרי הפסק זמן עדיין המשכנו בקשר אומנם אני זאת שכל הזמן כמעט יצרה קשר אבל הוא הגיב והמשכנו להתראות.בהתחלה באתי אליו כל כמה ימים לאחר מכן התחלתי להגיע כל ערב והיה בסדר וזה נתן לי תקווה.לפני כשבועים ישנתי אצלו בצהריים הוא הלך לעבודה ובערב יצרתי עימו קשר שלחתי לו הודעה איך בעבודה הוא הגיב ולא יצר איתי קשר יותר.בערב שאלתי אותו בהודעה אם הוא עדיין בעבודה והוא לא הגיב.למחרת התקשר אליי ואמר שהוא הלך לחבר דיברנו ובמשך היום הסתמסנו.בערב ניסיתי להתקשר והוא לא ענה ואז אחרי כמה זמן שלח לי הודעה שהוא רוצה לדבר איתי ואם אני יכולה שאגיע אליו.הבנתי מתוך ההודעה שכנראה הוא רוצה להיפרד.הגעתי אליו אמרתי לו שמה שקרה עם החיטוט היה משהו שלמדתי ממנו המון איך לתחום גבולות בין בני זוג ועל זה שאני מצטערת שפגעתי בשלוותו.ואני מוכנה לעשות הכל כדי שהכל יחזור לקדמותו.הוא אמר שהוא רצה להגיד לי שהוא רצה להיפרד אבל אחרי מה שאמרתי יש עוד סיכוי ואני צריכה לטפל בעצמי ואולי בהמשך כן נוכל להמשיך.הלכתי הביתה ולמחרת הוא התקשר לשאול לשלומי.ושוב המשכתי לשלוח לו הודעה פעם ביום לראות מה קורה היו פעמים שחזר אליי והיו שפעמים שלא.לפני כשבוע שלא יצר קשר עימי יומיים שלחתי לו הודעה שקשה לי וארצה לדבר איתו,הוא חזר אליי למחרת ואמרתי לו שאני אוהבת אותו ושמחה שהוא לא ניתק איתי את הקשר ובאמת כמו שהוא מקשיב לי אני גם בשבילו והוא אמר שהוא שמח שהוא לא מתנתק שבכל זאת הוא התרגל אליי והזמין אותי בערב אליו היה ערב נחמד ואפילו נשארתי אצלו בבוקר שהלך לעבודה.אחרי יומיים שוב הגעתי אליו והיה שוב ערב נחמד.למחרת הזמנתי אותו לחג והוא אמר שצריך לעבוד ואם לא הוא אולי יגיע.ואז בערב אמר שהוא צריך לעבוד ולא יגיע בכל מקרה תודה על הכל.אתמול שלחתי לו הודעה והוא ענה לי אחרי כמה שעות ואמר שהוא עם המשפחה ומאז לא יצר איתי קשר בכלל.שאלתי היא האם להמשיך ליצור עימו קשר או להפסיק כי מצד אחד אני רואה שיש הרבה התנתקויות מצידו ומצד שני הוא כן מגיב להודעות שלי כי הוא אמר שכן הוא רוצה לשמור על קשר.אבל הקשר הוא הרוב חד צדדי מדי פעם השבוע הוא גם שלח לי לבד הודעות אבל הרוב אני עושה זאת.הוא גם בתקופה האחרונה עובד מאוד קשה ואולי אין לו זמן גם אם הוא רוצה אז אני באמת לא יודעת מה לעשות.הוא יודע שאני אוהבת אותו ,אני שולחת לו הודעות כי יש לי תקווה לקשר ואני מפחדת שאפסיק הוא גם התנתק לגמרי כי יש לו גאווה .אני ממש מבולבלת תציע לי בבקשה מה לעשות.תודה