התערערות בעולם הזוגי: מה לעשות?
דינה
פגיעה
⌄
שלום רב,
אני בת 25 וחבר שלי בן 26 אנחנו יוצאים מזה שנה וחצי והשבוע גיליתי משהו שערער את כל עולמי..
זה התחיל בתחילת השבוע כשהוא בתמימותו סיפר לגביי בחורה שהיה איתה בקשר ,שחידשהאת הקשר איתו מוקדם יותר באוותו היום ואף הראה לי את השיחהה, הבעיה היא שבכל פעם ששאלה אותו לגביי החברה שלו(אני) הוא לא הגיב על זה או העביר נושא אני כמובן שהתעצבנתי ורבנו והלכנו לישון ללא השלמה בבוקר שלמחרת גיליתי שאני יודעת את הסיסמא שלו לפייסבוק ונכנסתי להודעות שלו ששם ראיתי מסך שחור,זו הנקודה שהבנתי למה הוא מבלה שם כל כך הרבה, הוא פשוט מפלרטט עם בנות על. ימין ועל שמאל..היו שיחות שהתנהלו בתחילת הקשר שלנו בצורה שהייתי מכנה ״גועלית״!!! כמו כן כל פעם כשבחורה היייתה שואלת אותו לגביי הוא היה מבטל אותי בפניה..ושוב לא מתייחס אן מעביר נושא..אני כמובן התעמתתי איתו על זה הוא הודה והצטער ואמר שזה הסגנון דיבור שלו ושיותר לא ידבר עם אף אחת כדי לא להגיע לסיטואציות כאלו!!אני הסברתי לו שזה לא פתרון ושבתור בנאדם בוגר הוא אמור לדעת מה הגבול ושכמו שהוא לא רוצה שאדבר כך עם גברים אין סיבה שזה יקרה מהצד שלו ועוד יותר מזה שמבחינתי זו בגידה בכל מובן המילה!!! שהאמינות שלי לא נפגעה אבל הוא חייב לשמר את מה שיש כי אני לא אהיה במקום שעושה לי רע!!
אומנם עברנו את זה וסלחתי לו בלב שלם, אבל התמונות והמילים שראיתי שאמר לא יוצאות לי מהראש, אני לא רוצה להיתפס בזה אלא לעבור הלאה..העניין שאני לא יודעת איך גורמים לדבר כזה ״להשתחרר״ מהראש...
יש לך עצות?
דינה.
ד"ר אורן חסון
לייצב את העולם
⌄
דינה יקרה,
חבל שדבר כזה "מערער את עולמך". עולמך צריך להיות גדול, חזק ויציב בזכות עצמך, ולא להתערער בקלות.יחד עם זה, זה באמת פוגע, והמקום שבו את חשבת שאת נמצאת איתו, והביטחון שאת הרגשת כלפי בן זוגך, התערער (ועל כך אני גם תוהה, אגב, אם מראש אכן היית בטוחה ביציבות שלו בכל מחיר, כי נראה לי, ואולי אני תוהה, שגם קודם לא היית לגמרי בטוחה בו).אבל אתם יוצאים כבר שנה וחצי, ואת אומרת שהשיחות שבהן פלירטט עם נשים אחרות, היו בתחילת הקשר. זה אומר שמשהו השתנה אצלו, ושהוא יותר מעוניין בך. למרות שלא כתבת זאת, יכול להיות שזו היתה הסיבה שבגללה היית מוכנה לסלוח לו. אלא שאת בינתיים, עוד לא לגמרי יכולה. כתבת שסלחת לו בלב שלם, אבל את עדיין כועסת. את עדיין לא שוכחת. ואולי באיזה שהוא מקום טוב לך שכאשר את מזכירה את זה, הוא מרגיש רגשי אשם וחרטה. שזה כשלעצמו טוב, אבל במידה. מתישהו התחושות הללו שלך ושלו יכרסמו בקשר. הוא יחפש את המקום שלו בקשר, מקום שיש לו אמירה ומקום שבו את מעריכה אותו ומוכנה לפעמים לסלוח לו על חטאים קטנים או ללכת לקראתו ולוותר, שזה קשה לך יותר כשאת זוכרת את כל הדברים הללו.יכול להיות שאת צריכה לפרוק את זה עם מישהו, לדבר על זה, ולהתפייס עכשיו עם עצמך - על הנכונות שלך לעבור הלאה. את עוד לא מפוייסת עם עצמך. אולי תהיי יותר, לאחר שתגידי לעצמך שהבחור שווה, ושהוא מעריך אותך ורוצה אותך, והולך לקראתך בהרבה דברים, ולזכור את הדברים הטובים שיש בו, ולהזכיר אותם לעצמך כשיש לך נפילה. אם את לא יכולה לעשות את הדברים הללו בעצמך, ואין לך מישהו שיוכל להכיל את כל אלה מבלי לגרום לך להתלהם ולכעוס עוד יותר, אולי כדאי שתלכי לייעוץ פרטני לזמן מה. כדי לקבל את הביטחון שאת יודעת להתמודד עם זה.