בגידה: טיפים להתמודדות ושיקום הזוגיות
בגוד
אני יודע שהיא בוגדת בי
⌄
נשואים 8 שנים, שני ילדים, בן 6 ובת שנתיים. לפני ארבעה חודשים החליטה "לקחת עצמה בידיים", התחילה דיאטה ולקחה מאמן כושר פעם בשבוע - איתו היא בוגדת: כתבה לו "אוהבת אותך" ו"אתה מקסים ויפה", מוחקת מיילים מיד אחרי השליחה, מחקה מהטלפון שלה את כל ההודעות ששלחה אליו, מסרבת להתנשק איתי ביום של ה"אימון" עם מאמן הכושר (אבל כן מוכנה ליחסי מין...), משקיעה יותר בבגדים, רוצה לצבוע שיער, יוצאת הרבה יותר מבעבר ל"קפה עם חברות/ ערב בנות"...לולא הילדים, ולולו הייתי פחדן, הייתי נפרד ממנה. אבל אני קפוא, לא עושה דבר, רק מסתובב עם לב מכווץ כל היום ואוכל את עצמי. לא דיברתי איתה על זה עדיין. אם היא תאשר - אולי טיפול זוגי ואולי גירושין, ואם היא תכחיש - אני אמשיך לא להאמין. בכל מקרה החיים בזבל. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
נסיון טיפולי בעניין בגידות
⌄
נבגד יקר,
אני רוצה לציין לשבח את כושר האיפוק שלך. אני לא רואה בזה פחדנות. להפך. אני רואה בזה נסיון למצוא פיתרון שהוא טוב לך, מבלי לפוצץ את העניין, ומבלי שהוא ייצא משליטה. זה ממש לא קל, ואני יודע את זה. כרגע, אני חושב שאתה לא בטוח שאתה רוצה להיפרד, גם אם היא תודה בבגידה שלה, אלא מחפש דרך לתקן.כך או כך, חשוב שתלכו ליעוץ זוגי, בין אם היא מודה בכך ובין אם לאו. הסיבה לכך אינה חייבת להיות בגידה שיש הודאה בצידה. הסיבה יכולה להיות העובדה שאיבדת את האמון בה, ושהתקשורת ביניכם על הפנים, ושאתה מרגיש רע ולא מוערך במסגרת הנישואים. הסיבה יכולה להיות שאתה מרגיש נבגד, בין אם היא נכונה ובין אם לאו, אבל דבר בעיקר על חוסר האמון, ועל כך שהסיבה לכך היא בעיקר בעיית תקשורת שצריך לגשר עליה.והנסיון הטיפולי אומר שלא כל בגידה מוליכה לפרוק המסגרת. פעמים לא מעטות היא מוליכה דווקא לחיזוק הקשר, אם כי התהליך בראשיתו אינו פשוט כלל, כפי שאתה יכול להבין בעצמך.
אורית
אני יודע שהיא בוגדת בי
⌄
שלום
שמי אורית , בדיוק בימים אלה אנחנו עובדים על סדרה דוקומנטרית שעוסקת בזוגיות במשבר, אני מבינה שאתה בהתמודדות כעת . אשמח לתת לך יותר פרטים. אני חושבת שזה יוכל לעזור לך לקבל ליווי מסוג זה בתהליך שאתה עובר.אשמח למספרך לתת יותר פרטים.אורית0527766188