התערבות במערכת יחסים: מה לעשות?
ענת
גלגל המזל
⌄
לד"ר חסון,שלום.)אני כל כך מודה לך אל תשובתך.תודה.אני בטוחה שלא מגיעה לי כך לסבול "בגללו",אני לא מצליחה לקלוט איך הוא עשה לי את זה.אני לא פושעת,זה באמת עונש.פעם ראשונה אישתו גילתה על הקשר דרך sms,אז הוא אמר שהיתה לו הרפתקאה.בין יחסים היו הפסקות.הוא היה נכנס לתוך ביתי כאשר הוריי ובן 12 היו יודעים על הקשר.ואז אימא חלתה במחלה סופנית,היא סה"כ בת 57.הוא היה בא עלייה לב"ח וזה השפיעה עליי צילצתי וקשר חודש.הוא אמר לי שהוא איתי ויחד נעבור את התקופה הקשה הזו.היתה עוד פעם הפסקה בין יחסים.ועוד פעם חזרה לאותה "צלחת"בסופו של דבר הוא החליט "דרך הסבל" לסיים את הקשר.הנימוקים שלו היו:אישתו עושה הצגות ומאי ימת שתתאבד וילדים בוכים.אז כל כך כעסתי,הירי לפני שבוע אמר שרוצה איתי הכול שלחתי לה הודעה על כך שהיא כופה עליו את עצמה בכוח,שהוא לא אוהב אותה אלא בגלל הצגות שלה נשאר. וחזרה עליי ואמרה שאם היתה יודעת עלרגשות שלו היתה מזמן נותנת לו ללכת.סילקה אותו מהבית.הוא כתב לי מילים שהוא איתי ולא יתן לי להיות עצובה בנוסף לכך שהוא אוהב אותי..רבתי איתו בגלל שהוא לא זמין בשבילי (עקב חשד ואי יציבות מתמדת שיחזור עליה) והוא אמר שאני מאוד אימפולסיבית והיו לו ביעות,אסור לנו להפגש והוא צריך להבהיר יחסינו.אני רואה בזה דחיה.לא מצטערת שדיברתי עם אישתו אני חושבת שיש לה זכות לדעת על כך שהוא מתכוון להמשיך להיות איתה בגלל רחמנות כלפי משפחתו וכלפי מה שיסד כל השנים.יחסים בין אישה וגבר לא מתבססים על רחמנות!אני באמת אומללה היום,למרות הסביבה התומחת וחמה.הוא נכנס לתוך לבי,דקר עם סכין וסיבב אותו זהי הרגשתי.שיקרו לי!איך אצא מזה?!תסתק מסביב כמה בנות יפות,מלו מדות והם לבד.צריך מזל ולדעת לסובב גלגל המזל כדי להיות מאושרת.כבר כמעט 3 שבועות שהוא לא מייצר קשר וגם ראיתי אותו איתה ומסרו לי שהוא חזר הביתה.הוא שקרן ולא יציב ולא שווה!אך אני ממשיכה לאהוב אותו.......סליחה שמטילה עליך את הכובד נפשי.....מקווה שאתה מאושר...)
ד"ר אורן חסון
להתחיל לסובב את הגלגל לכיוון שלך
⌄
ענת יקרה,
לדעתי לא היית צריכה לדבר עם אשתו, כי זה שהוא סיפר לך שהוא איתה בגלל רחמנות בלבד, אינו אומר שאכן זה המצב. יכול גם להיות שהוא מרגיש תלות בה מסיבה כלשהי, ובכל מקרה, זו החלטה שלו להשאר איתה או להודיע לה, והסיבות שלו. את לא מכירה אותה ואת מערכת השיקולים שלו, ולכן זה לא היה עניין שלך. העניין היחיד שלך היה להשיג אותו, וזו לא הדרך הנכונה.אני לא יכול לומר לך להפסיק לאהוב אותו, כי זה לא יכול להיות דבר שקורה ברגע. זה ייקח לך זמן. אבל זה יקרה מהר יותר אם תמצאי לעצמך עיסוקים אחרים, תשתמשי בסביבה התומכת שלך כדי לחשוב על דברים אחרים, ותתחילי לצאת עם גברים אחרים, גם אם את יודעת שיהיה לך קשה להתאהב עכשיו. תתחילי לתרגל קשרים חדשים, כדי להתרגל לרעיון – וזה מה שיאפשר לך להתאהב מחדש, מאוחר יותר.