התערבות של הורים בזוגיות
אלמונית_אלמונית
חמה-מפרקת משפחה
⌄
שלום
אנחנו נשואים כמעט שנתניים + לד בן שנה והיום אנחנו על סף גירושים. הבעיה היא שאני מרגישה שבעלי נשוי לאימא שלו ולא לי....היא אישה מאוד קנאית (כי "לקחתי לה את הילד" והמצב בינינו התדרדר עוד יותר אחרי שנולד לנו ילד) דומיננטית ושטלטנית והיא מאוד מעורבת בחיי היום יום של בעליי(הוא מספר לה הכל, לא חוסך בפרטים), ז"א מספר רב של שיחות טל במהלך היום מצידה ומצידו, וזה משפיע על היחסים שלנו. אם היא קמה בבוקר בלי מצב רוח אז אנחנו בדרך כלל נריב במהלך היום וזה בלי לדבר עליה בכלל, רוב הדעות והעצות שלה הוא מיישם, היא מסיתה אותו נגדי(מספרת על מקרים בינינו בדך שלה ולא כמו שהם) מעירה לי הערות פוגעות אישיות, מתנשאת(היום הקשר איתה מנותק לגמרי, אנחנו אפילו לא אומרות שלום אחד לשנייה) וכו' , למרות שהיום בעלי משתדל לא לדבר איתה בטל לידי אני עדיין מרגישה שבמהלך השיחות שלנו זה לא הוא שמדבר איתי אלה אמא שלו....אני ניסיתי להסביר לו שזה מפריע לי ושזה פוגע בי אך הוא אומר לי שהוא לא יכול לעשות שום דבר או להגיד כי זאת אמא שלו....אני מיואשת, הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו...מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
לשנות את אופי היחסים ביניכם?
⌄
אלמונית יקרה,
ללכת ליעוץ זוגי. אני מבין שקשה לך, ואפילו מאד. אני מבין שהמעורבות של אמו מזיקה לזוגיות שלכם, ואולי אפילו בעלך רואה זאת, אלא שבתנאים שנוצרו ביניכם, ובתקשורת שיש ביניכם, ועוד יותר בגלל התלות שלו בה ואולי גם בשל רגשי האשם שלו באשר אליה, הוא יוצר העדפות שאולי הוא לא מתכוון להן. זה קשה.לכו ליעוץ זוגי, למדו להדק את הקשר שביניכם, וליצור דיאלוג ביניכם על חשבון הדיאלוג שבינו לבין אמו. יתכן שתצטרכו גם לשנות משהו באופי היחסים ביניכם, כך שהוא יקבל ביטחון ביציאה מהתלות שלו בה. לא שהוא יפסיק לדבר איתה, אלא שהוא ילמד איך לשים גבולות היכן שצריך, כדי שדעתו תהיה זו שתישמע, אצלך או אצלה, ולא דעתה.במידה שהוא מסרב ללכת ליעוץ זוגי, אנא צרי איתי קשר טלפוני, ואנסה להסביר לך איך לנצל יעוץ זוגי לבד.
אלמונית_אלמונית
תודה ד"ר חסון
⌄
הפעם הוא מוכן ללכת ליעוץ זוגי לדבריו כדי לפתור את הבעיה שלי....תודה ד"ר חסון
אורית
חמה-מפרקת משפחה
⌄
הי אלמוניתשמי אורית ואני עובדת בימים אלו על סדרה דוקומנטרית שעוסקת בדיוק בנושא עליו דיברת. אנחנו מנסים לעזור לזוגות במצבכם , אשמח שתפני אליי על מנת שאתן לך יותר פרטים.אורית0527766188