דייט ראשון: לשחרר או לא?

תאריך פנייה: 25.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלית
שאלה קטנטונת בנושא לכאורה שולי
25.10.2011 • 11:55

ד"ר חסון שלום
רב,אני בחורה בתחילת שנות ה-30 לחיי ולא מזמן פגשתי בחור מסקרן ומעניין שמאוד מוצא חן בעיני. יצאנו ל-2 דייטים והיה בהחלט מוצלח רק דבר אחד מפריע ליומנקר בי- הוא לא שילם עלי בדייט (השני), הוא לאמזמיןאותי.חשבתי הרבה על עניין התשלום בדייט ומה משמעותו ומבחינתי זה עומד על שני דברים: א. ההזמנה לארוחה או למשקה טוב זה אקט של פינוק בעיני שמהווה חלק מתהליך החיזור. ב. בנוסף, אקט זה מעיד על נדיבות שזו בהחלט תכונה שובת לב. על כן, ייתכן והבחור אכן נדיב ומפנק אולם זה לא בא לידי ביטוי בתשלום בדייטים (מכל מיני סיבות אחרות), אולם ייתכן והוא פשוט לא.אני לא דורשת שבן זוגי ישלם עלי על כל דייט ואני בהחלט אשמח מדי פעם להזמין אותו ואין לי בעיה עם סידורי "חצי חצי" וכיוצא באלה. אלא שכאן, מכיוון שמדובר בתחילתו של קשר, הייתי רוצה להרגיש יותר מחוזרת ואחד מהאקטים המרשימים הוא להזמין, לארוחה למשל, או במילים אחרות, פשוט לפנק.אני מתלבטת האם לעלות את הנושא בפניו וחוששת שמא הוא יפגע מכך או שאעמיד אותו במצב מביך. אני יודעת שמצבו הכלכלי אינו טוב ומאידך, הוא העיד על עצמו כי "יש דברים שהוא לא חוסך עליהם". הייתי רוצה ממנו, לפחות בשלב הזה, לקבל פידבק קצת יותר לארג'י.האם יש טעם להעלות את הדברים? אם כן כיצד?ואולי פשוט כדאי לחתוך את הקשר בצורה כמה שפחות פוגענית ולהמשיך הלאה כי אני יודעת שיושב עלי העניין הזה ואני לא יכולה פשוט להתעלם או לשחרר.תודה על עזרתך, גלית.

ד"ר אורן חסון
לא יכולה לשחרר... או אולי כן?
27.10.2011 • 23:14

גלית יקרה,
אם את יכולה "לשחרר", עדיף. כי בסך הכל יצאתם לשני דייטים, ואת עדיין לא מכירה אותו מספיק טוב. את יודעת כבר שמצבו הכלכלי לא משהו, ואולי ההצהרה שלו ש"יש דברים שהוא לא חוסך עליהם" נועדה בעיקר לגרום לך שלא להרתע ממצבו הכלכלי. יתכן שיש בו הרבה דברים אחרים שהם מוצלחים מאד, שלא תמצאי בבני זוג אחרים, ושתגלי עם הזמן שבעצם יש בו נדיבות, כשהוא יכול, ואולי נדיבות מסוג אחר ובעניינים אחרים, שאולי גם הם לא יהיו נפוצים אצל בני זוג אחרים. אם הקשר ביניכם יהיה טוב, ואם תרגישו בנוח זה עם זו, הנושא שהעלית הוא נושא שתוכלו להעלות גם בעוד חודש, כשגם הוא יכיר אותך ולא יחשוב שאת אומרת את זה כי את חומרנית ומנצלת.נפגשתם רק פעמיים, ואת עוד לא מכירה אותו, אבל את מכירה את עצמך. אם את "לא יכולה פשוט להתעלם או לשחרר", אז למה את שואלת? – במילים אחרות, אני חושב שאת כן יכולה, אבל חוששת להיות פראיירית. אולי תצאי בסוף פראיירית. אבל לא כדאי קודם לבדוק שאת לא מפסידה משהו טוב?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083