התעללות כספית ורגשית: מה לעשות?

תאריך פנייה: 11.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גילי
עזרה- ביחד אבל לחוד
11.07.2010 • 23:29

אנחנו נשואים מזה 7 שנים יש לנו שני ילדים בני 4 וחצי שנה. לפני שלוש שנים גיליתי כי בעלי בזבז המון כספים חלקם כספי ירושה ממשפחתי ללא ידיעתי, מעבר לכך הגענו אף למצב של כמעט פשיטת רגל.כל אותה תקופה בעלי לא הפסיק להשפיל אותי, העליב את בני משפחתי, והסיט את בני משפחתו נגדי. עברנו טיפול זוגי קצר, והאמנתי שהוא אכן יכול להשתנות.לפני מספר שבועות בני בן הארבע שנים התאשפז בביה"ח למשך שבועיים, כל אותה עת בעלי המשיך לעבוד כרגיל, מיעט לבקר את בנו בביה"ח, היה היסטרי איתי, כשהתפניתי אחרה"צ אחד להיות עם אחותי למספר שעות, הוא צעק שעדיף שאני אחזור הביתה לבשל ולכבס במקום לבלות איתה. הנתק בינינו נמשך , אני מרגישה ממוטטת נפשית ופיזית, בעלי עובד כל הזמן גם עם הילדים חולים, אני היחידה שמפסידה את העבודה. אני מרגישה שאני עוברת התעללות מילולית ורגשית קשה ומנגד נמצאים הילדים- בעלי אינו מוכן לחזור לטיפול שוב! מה לעשות?תודה גילי

ד"ר אורן חסון
טיפול קצר מועד
12.07.2010 • 22:41

גילי יקרה,
אם התאור שלך מדוייק, האיש שלך מנצל אותך כספית, לא מוכן להקדיש מזמנו לך ולילדים, ומתעלל בך מילולית. עברתם טיפול קצר, ומן הסתם טיפול קצר לא היה מספיק. בין היתר, גילי, כי טיפול קצר אינו מאפשר לבחון את מה שקורה ביניכם בתנאים קשים. טבעי שבתחילת טיפול יש שיפור (אם כי גם זה לא תמיד קורה), בין אם בשל הגברת המודעות, ובין אם כדי להראות ליועץ הזוגי שלכם שבעצם אתם בסדר, ואולי גם באמת מתוך כוונות טובות ורצון לשנות. בתנאים האלה, כאשר טוב, וכאשר יש רצון טוב, אכן קל לשנות.אלא שמאוחר יותר מגיעים רגעי לחץ, מתפרצים כעסים מחדש, והדפוסים הישנים חוזרים. בתנאים האלה, גם קל יותר לאיש שלך לומר לך שהוא לא רוצה ללכת לטיפול, כי הרי כבר היה באחד, וזה לא עזר. ומן הסתם, לטענתו, את אשמה.נסי ללכת ליעוץ פרטני. בדקי גם את עצמך, וגם את הזוגיות שלך. ראי מה את יכולה לשנות כדי לשפר, גם את האיש שלך, וגם – להבין אם זה כל מה שיש, ולהפנים ולקבל שזה המצב, ולהגיע למסקנות כשאת שלימה איתן יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083