התנתקות רגשית: צעדים מעשיים

תאריך פנייה: 10.11.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מינה
תמיכה
10.11.2005 • 13:51

היי ד"ר אני כתבתי לך לפני שבוע שאני נפרדת מחבר שלי שהוא בעצם נשוי עם 2 , החזקתי מעמד שבוע שהוא לא נדנד הרבה , אבל אח"כ דיברנו ונפגשנו למפגש שהיה אמור להיות קטן אבל אז התפתח וחזרנו כמו אז ת אבל אחרי זה אני לא התחרטתי אבל אני לא מרגישה את ההתלהבות לחזור להיות בקשר אני מרגישה שרוצה יותר זמן לעצמי שאעשה תכניות שלי לפי לוח זמן שלי ולא שהוא נמצא בתמונה אבל בכל זאת מרגישה מדי פעם חולשה לרצות להיות איתו הוא הציע שנתראה פעם ב- שנרצה בלי התחייבויות . אבל אני מאוד מבולבלת באותו זמן רוצה להיות איתו אבל מצד שני אין בי ההתלהבות שהיתה קודם או לא יודעת בדיוק מה ההרגשה הזו ... אולי אני סתם מבולבלת ולא מצליחה להתמודד עם המצב למרות שאני רוצה או קשה כרגע להיות לבד בלעדיווו .

ד"ר אורן חסון
התנתקות ותקווה
10.11.2005 • 15:26

מינה יקרה,
העובדה שאת לא מרגישה את אותה התלהבות איתו כקודם, אומרת שאת כבר בדרך החוצה. התחלת לעשות כברת דרך נפשית (רגשית) להתנתקות, אני מניח מתוך זה שבפסק הזמן הזה התחלת לחשוב על עתיד בלעדיו, והתחלת לראות שעתיד כזה יכול להיות קיים, ולראות בו אפילו ניצני תקווה לעתיד טוב. זה בדיוק התהליך שלו את זקוקה כדי להתנתק. אבל את לא מצפה שזה יעבור לך ברגע, נכון? לרגש לוקח זמן ליצור התנתקות, ואת צריכה לסייע לו. אם תחזרו להיות מה שהייתם קודם, יש סיכוי שהרגש ישוב להרגלים הישנים, בין אם זה יהיה באותה עוצמה ובין אם בעוצמה פחותה. אבל הדרך המהירה והטובה להחלמה, היא בדרך של צפי קדימה לאפשרויות חדשות. קחי עידוד מזה שהצלחת חלקית בתהליך ההתנתקות הרגשית, איזרי אומץ, והמשיכי בתהליך ההתנתקות הפיזי, כדי להמשיך ולהתנתק רגשית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מינה
תודה רבה ד"ר
10.11.2005 • 15:34

באמת אני מודה שיש פורום כזה ואיש כמוך שעונה על שאלתנו הרבות בכנות ומקצועיות וסבלנות ..בהצלחה בהמשך הדרך .....

ד"ר אורן חסון
תודה גם לך, מינה...
10.11.2005 • 19:22
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083