קינאה: פחדים, אהבה וטיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 10.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירן
קינאה
10.11.2005 • 14:01

שלום רב
!אני בת 27נשואה לגבר מקסים ואוהב כחצי שנה , לאחר חברות ממושכת של 7 שנים .לשנינו זו מערכת היחסים הראשונה והיחידה בחיינו . מעולם לא נפרדנו ואפילו לא לכמה ימים .לכאורה אין לנו הרבה בעיות במערכת היחסים אך הבעיה הגדולה ביותר היא בעיית הקינאה שלי .למרות שהוא גבר מאוד נאמן ואוהב ולא מסתיר ממני כלום , לכל אורך השנים שלנו יחד אני תמיד חוששת שאולי הוא יכיר מישהי יותר יפה, נחמדה , חכמה ממני ויתאהב בה .לפני מספר חודשים הוא התחיל לעבוד במקום עבודה חדש . במסגרת התפקיד הוא עובד צמוד עם בחורה צעירה ונאה ( יש לה חבר) . הוא מספר לי בערב על מהלך היום שלהם וכו' ועל פניו אין לי סיבה לקנא כיוון שאני יודעת כמה הוא אוהב אותי וכמה אני חשובה לו וכמה היא חסרת משמעות עבורו . יצא לנו לדבר על כך ושהעלתי בפניו את החששות שלי הוא היה המום ולא הבין ממה בכלל יש לי לחשוש ושעברנו כל כך הרבה ביחד .למרות הרגעתו , אני מרגישה שאני מוטרפת מהמחשבה שהוא מבלה איתה את כל היום למרות שזה לא מבחירה שלו כמובן ,ואולי כיף לו איתה ואולי הוא יתאהב בה בעתיד .בכל פעם שהוא מתחיל מסגרת חדשה אני מקנאה נורא במה שאולי עתיד לקרות וחרדה מכך שאולי הוא יתאהב במישהי אחרת .המחשבות על כך לא מניחות לי ובזמן האחרון אני ממש לחוצה וחושבת על כך כל היום וזה ממש מפריע לי ביום יום .אני לא מצליחה להיות פחות קנאית כי אני כל כך אוהבת אותו וכל כך טוב לנו ואני לא רוצה שאולי משהו יהרוס את זה .אני מפחדת שבסופו של דבר אני זו שיגרום לקשר לההרס .איך מתגברים על תחושת הקינאה והאם כדאי לשתף אותו בכך.עזרו לי

ד"ר אורן חסון
קינאה: פחדים ואהבה
10.11.2005 • 18:39

שירן יקרה,
קינאה היא אחת התחושות הקשות, כי היא נחווית בעוצמה מאד גבוהה. המוני ספרים ומחזות נכתבו על הנושא, ועל המקומות הקשים אליהם היא הביאה את גיבוריהם. בעיקר היא קשה כי היא מערבת פחדים עם אהבה, וכי היא אגוצנטרית, ואינה נותנת מקום לאדם האהוב.אני מפנה אותך למכתב שכתבתי לא מזמן על הנושא לפניה אחרת:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=780334אבל אוסיף עוד שני עניינים:א. כן, קינאה מוחצנת יכולה להזיק, כי יש בה שתלטנות על הצד השני, וחוסר אמון בו. הוא ירגיש בנוח יותר כשאת לא מלחיצה אותו.ב. כדאי שתזמי או שתבקשי ממנו ליזום פגישות משותפות עם השותפה שלו לעבודה, ואם כבר, אז גם עם החבר שלה. תזמיני אותם לארוחת ערב, למשל. צאו ביחד לסרט. קפצי לבקר אותו בעבודה פעם-פעמיים בחודש (לא להגזים, בבקשה) ותחליפי גם איתה כמה מילים. ככל שהיא תכיר אותך טוב יותר, וככל שתתיידדו, אפילו אם זה באופן פורמלי, כך תוכלי להיות יותר בטוחה שלא יהיה ביניהם דבר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083