התנתקות מקשר ישן: איך להתגבר

תאריך פנייה: 24.05.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
1120
פרידה ראשונה
24.05.2011 • 02:50

שלום,
הייתי עם חברה שלי כ3 שנים (מהגיוס עד השחרור), ולמרות שזה נראה או נשמע ככה, לא היינו יחד בגלל שזה "נוח" בצבא כשלא יוצאים הרבה הביתה, אלא באמת אהבנו אחד את השנייה והיה לנו ממש כיף ביחד (אנחנו שנינו בגילאי 20 בערך), בכל מקרה בשנה השלישית והאחרונה שלנו התחלנו לריב הרבה ולהפרד ולחזור כמה וכמה פעמים...אבל זאת לא הנקודה, הנקודה היא שנפרדנו לפני כחודשיים ובתקופה זה לא הכי הפריע לי בעולם..למרות שכמובן היה לי משהו אליה בלב, אחרי הכל, אהבה ראשונה.לפני כשבועיים התחלנו לדבר קצת בתדירות גבוהה, כ3-4 פעמים בשבוע, וזה גם בפייסבוק, לא טלפוני או פנים מול פנים.ולאט לאט התחילו לצוף געגועים ומחשבות, והכל התחזק כשראיתי אותה וישבנו לדבר קצת.היא כבר התחילה לצאת עם מישהו חדש ואני בינתיים לבד, ותחושת הלבד הורגת אותי, במיוחד שעכשיו אני בין הצבא ללימודים ואין לי יותר מידי איך להעסיק את עצמי ביום-יום.אני מדגיש, אני לא רוצה שנחזור, כי מיצינו את הקשר לטוב ולרע, ושוב, היא יוצאת כבר עם גבר חדש, ואולי זה מגביר אצלי את הבדידות כי היא כבר מצאה מישהו ואני עדיין לא.גם צריך לציין שהיא הייתה החברה הראשונה שלי- מכאן נובע הפרידה הראשונה שלי.אז, מה כדאי לי לעשות כדי להפסיק את הבדידות הזאת? לנתק קשר איתה? חברים אומרים שאסור לשמור על קשר עם האקסית כי הדבר סתם מעורר רגשות, איך להמשיך הלאה, מה כדאי לעשות או לא לעשות.עוד פרמטרלעניין הוא: אני לא בדיוק דון ז'ואן, אז זה לא הדבר הכי קל לי בעולם פשוט ללכת ולמצוא לי מישהי חדשה

ד"ר אורן חסון
פרידה ראשונה
25.05.2011 • 10:46

1120 יקר,
אם הקשר איתה גורם לך לעסוק בה יותר, ולהרגיש יותר את הבדידות, וזה מפריע לך לנסות קשרים אחרים כי הרגשות אליה צפים בכל פעם מחדש, עדיף להתנתק ממנה. כי היא מפריעה לך להתגבר.אני גם מציע לך לקרוא אתהטיפ השבועי שלי, "להתגבר על פרידה", מה- 6 בפברואר 2011.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
1120
פרידה ראשונה
25.05.2011 • 17:28

קודם כל תודה רבה על התגובה...העניין הוא שהקשר איתה הוא לא מה שמפריע...לדעתי בכל מקרה.מה שכן מפריע זה הקונספט, שהאקסית כבר יוצאת עם מישהו חדש ונחמד להם יחד והכל, ואני כאילו נשארתי מאחורה ולא התחלתי לצאת.יכול להיות שזה מתגבר כשאני רואה\מדבר איתה, אבל אני לא סגור על זה, אולי זה עניין של תת מודע

ד"ר אורן חסון
"קונספט"
26.05.2011 • 18:27

1120 יקר,
האמת היא שזה לא ממש משנה. אם "הקונספט" עולה יותר מהר ויותר באופן משמעותי כאשר אתה נמצא איתה בקשר, זה מפריע לך. ואם לא, אז לא. בדוק עם עצמך והחלט לפי מה שאתה מרגיש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083