התנצלות או כבוד: מה תבחרי?

תאריך פנייה: 10.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ה.רובטברג , בת 22
איך לפייס מישהו שהסתכסכתי איתו?
10.10.2005 • 17:25

שלום
!האם זה אפשרי לפייס מישהו שהסתכסכתי איתו מבלי לפגוע בכבוד שלי ?משום שלי אין ספק שהוא האשם בסכסוך.כעסתי עליו על זה שהוא לא מתייחס אליי. ואמרתי לו : "שאם הוא לא רוצה להיותאיתי בקשר , אז שלא ידבר איתי ..."באמת התכוונתי למה שאמרתי.אבל חשבתי שהוא לא יוותר על הקשר - ושבדרך הפוכה אני אגרום לולהתנצל. אבל מאז הוא לא מרים אליי טלפון יותר - ואני לא מבינה למה.כי מצד אחד הוא זה שלא נהג איתי ביושר ,ומצד שני הוא מתעלם ממני ומוציא אותי כביכול אשמה.הוא בחור מאוד חכם . ועם הרבה גאווה.מה עליי לעשות ?אני נורא אוהבת אותו ורוצה לספר לו על כך.אך אנחנו לא מדברים כבר שבועיים .אל תגידו לי להמשיך הלאה. כי אני חושבת רק עליו כל היום.איך אני גורמת לו להתעניין בי כמו פעם ולשכוח מהסכסוך ?. כי אני נורא אוהבת אותו.ורע לי בלעדיו.

ד"ר אורן חסון
למחול על הכבוד, או להשאר לבד
11.10.2005 • 22:21

ה יקרה,
את נמצאת בקונפליקט אמיתי. מצד אחד, לדעתך הוא פגע בך. מצד שני, את רוצה אותו. זה כשלעצמו אולי לא בעיה כל כך גדולה, כי לפעמים אנחנו מוכנים לוותר על פגיעה מסויימת בנו, כדי להמשיך בקשר. למעשה, זה חלק מדינמיקה רגילה של קשר, שצד אחד פוגע בצד השני, לפעמים מתנצל ולפעמים לא, וממשיכים הלאה.אלא שהקושי העיקרי שלך הוא שאת העמדת בפניו אולטימטום: אם הוא לא מתנצל, שילך לעזאזל. הוא לא התנצל ובאמת הלך. היום ברור לך שזו היתה טעות, כי העמדת אולטימטום במקום שלא היית באמת מוכנה לעמוד בו. עכשיו את צריכה לשלם את המחיר: או להשאר בלעדיו, או להתנצל על האולטימטום. את אומרת שאת יוצאת מזה אשמה, והאמת היא שיש בזה משהו: את אשמה בכך שהוצאת דברים מחוץ לפרופורציה. הגזמת בתגובה שלך. עכשיו שניכם אשמים, ולבד. נותר לך רק לחשוב מה חשוב יותר, ליזום התפייסות איתו עם הסיכוי שזה יצליח ועם אבדן כבוד מסויים, או לשמור על הכבוד שלך בשלמותו, ולהמשיך הלאה, בלעדיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083