סגירות פתאומית של בן זוג
אושרת
בן זוג סגור
⌄
אני נשואה קצת יותר משנה ובהריון בחודש מתקדם.בימים האחרונים בעלי נסגר בפני ואינו מתנהג כתמול שלשום. הוא שקט מאוד ובתור אחד שרגיל להתקשר אלי מספר פעמים ביום הוא אינו מתקשר כלל, כשהוא בבית הוא רק ישן ובלילות כשאינו בעבודה הוא יוצא עם חברים ומעדיף שלא אתלווה אליו ובכלל מעדיף לא להיות בחברתי. הוא מאוד סגור והוא אינו מוכן לדבר איתי בפתיחות על הנושא שמציק לו. פניתי אליו מספר פעמים והוא הבטיח לי שאין לו כלום ושהכל בסדר איתו ושהוא מתנהג כהרגלו. אומנם הפסקתי לשאול כדי שלא יסגר בפניי יותר ושלא אהיה נודניקית אך אינני מאמינה לו ומהכרות רבת השנים שלי איתו אני יודעת כי מההתנהגות שלו עובר עליו משהו וכנראה זה קשור אלי אם אינו מוכן לשוחח על כך עימי.אני מרגישה תלויה באויר ומאוד מוזנחת על ידו. אינני יודעת עוד באיזו דרך לגשת אליו ולדובב אותו.אני מאוד אשמח לקבל את עזרתך ודעתך בנושא
ד"ר אורן חסון
להמתין עם לעשות גלים
⌄
אושרת יקרה,
הסיבות האפשריות לסגירות הפתאומית שלו הן רבות. חבל אפילו לטרוח ולנחש, כי הסיכוי שניחוש כלשהו יהיה נכון או לא, הוא די אפסי. אני מציע שתבהירי לו שאת איתו ושאת זמינה לסייע לו בכל שיידרש. אולי תשאירי פתק על המקרר, במקום שיישאר כל הזמן לנגד עיניו, ובו תכתבי לו שאת אוהבת אותו, ושאת מרגישה שהוא מתנתק, ושאת נותנת לו את המרחב, ושבכל רגע שהוא ירצה, את מוכנה להקשיב ולעזור. אם תנהגי כך, יהיה לו הרבה יותר קל להיפתח ולדבר איתך, בעיקר כי תאותתי לו שאת לא ביקורתית כלפיו, אלא תומכת ואוהבת. ותני לו עוד שבוע שבועיים, והמתיני בסבלנות. תמיד תוכלי לעשות גלים, ואני מציע להמתין עם זה.