התנסות מינית בקרב צעירים
אנונימי
למה אני נגעל מהסיפורים על האקס?
⌄
אני בן 18 ונמצא במערכת יחסים עם נערה בת 16,לא מזמן שאלתי אותה מה היא עשתה עם החבר הקודם שלהמבחינה מינית והיא סיפרה לי שהיא מצצה לו, באותו רגע קיבלתי שוקולא הבנתי איך ילדה בגיל כזה עושה דבר כזה..איפה התמימות הצניעותוהכבוד העצמי. שלא תטעו אני לא חושב שזה לא בסדר לעשות את זהפשוט הגיל שהיא עשתה את זה שינה לי את כל החשיבה עליה.אני באמת לא יודע מה לעשות יוצא לי לחשוב על זה הרבה גם שאני איתה ולדמיין אותהעושה את זה זה ממש מבאס אותי. חשוב להגיד שהיא אמרה לי שהיא הצטערהשהיא עשתה את זה באותו רגע והיא לא עשתה את זה שוב איתו וזה היה אחרי8 חודשים שהם היו ביחד אבל עדיין זה יושב לי לא טוב..תודה.
ד"ר אורן חסון
התפתחות בני נעורים
⌄
אנונימי יקר,
בדרך כלל איני עונה לשואלים מתחת לגיל 20, ובכל זאת:כן, המחשבות על זה לא עושות טוב, ובאמת עדיף שלא לשאול, ועדיף שלא לומר ובודאי שלא להכנס לפרטים. ילדות של הדור הנוכחי רוצות להתנסות יותר כי הן חשופות יותר למיניות כמו ילדים של הדור הזה, ובאופן שלא תמיד הוא נכון ובריא. צעירים של הדור הנוכחי מקדימים להתנסות, בממוצע, מאלו של הדור הקודם, ואלו של הדור הקודם הקדימו להתנסות מאלו שבדור שקדם להם. האם זה צריך להוריד לך? - לא יודע. נסה להבין מיהי עכשיו, ולא מי היתה לפני שנה. מה היא חושבת, מה היא מרגישה, מהן דיעותיה בעניינים שונים ומשמעותיים של החיים, וזכור שכל זה יכול להשתנות באופן מהותי בארבע השנים הבאות, בין היתר גם לפי הדיאלוג שנוצר לה עם בן הזוג שלה, ובעיקר אם זהו בן זוג קבוע.ואם אתה יכול להפסיק לחפור בזה רגשית וחזותית, עדיף, כי אם לא, יהיה לך מאד קשה להמשיך ולהיות איתה.