התנסות ופתיחות בקשרים

תאריך פנייה: 15.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
שאלה
15.08.2005 • 02:05

אני בן 17 וחצי וקשה לי לדבר עם בנות כלומר גם אם אני מדבר אני נתקע כל הזמן וקשה לי להפתח איתם אם יש לך עצה בשבילי אני ישמח כי יש בת שאני מעוניין בא ואני לא יודע איך להגיד לה את זה ובכללי אם ישלך עצות בשבילי איך להפתח יותר

ד"ר אורן חסון
ללמוד להיפתח
16.08.2005 • 12:16

חסוי יקר,
לפעמים אין דרך אחרת, אלא להתנסות. זה קצת כמו לקפוץ ראש לבריכה במים לא מאד עמוקים, ולהתחיל לשחות. ואם לא תצליח, תעמוד, תצא שוב מהמים ותתחיל שוב. נסה לפני כן לתרגל מצבים ואמירות עם עצמך, אבלאל תנסה לזכור אותם. הנסיון לזכור עלול לבלבל, כי תהיה יותר עסוק בלזכור, מאשר בלהבין היכן אתה, מה אתה עושה, ולהגיב לדברים שקורים. אלא שאם תתרגל עם עצמך מספיק מצבים, ומספיק פעמים, תוכל לשלוף אותם טוב יותר, לכשתידרש,באופן ספונטני. הנסיון הוא דבר חשוב. אתה יכול להגביר אותו באופן חלקי בעזרת הסימולציות, ואתה יכול להגביר אותו על-ידי התנסויות. וחשוב, לדעת להתגבר על פחדים. כמובן שתיכשל פה ושם. למד מהכשלון, ונסה שוב. וכמובן שתחשוש עוד יותר מלהכשל כשזה באמת חשוב, אבל לפעמים האומץ לבדו יכול להביא לך הצלחה, ואם לא תנסה ממילא לא תצליח.אם תרגיש שיש לך בעיה בהמשך, תוכל לחפש סדנאות שונות הקשורות ליחסים ולהפתחות. גם פעילויות חברתיות אחרות יכולות להועיל לך. חפש מסגרות שבהן תוכל ליזום ולהצטרף אליהן, בין אם מדובר בפעילויות חברתיות במסגרת בית הספר, או במסגרת מתנ"סים או פעילות קהילתית אחרת. נסיון במגע עם אנשים יכול להועיל מאד בהגברת היכולת שלך ליצור קשר ולדבר. וזה יעבוד אחר-כך גם בקשרים עם בנות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083