התנהגות שותף: הסבר והתמודדות

תאריך פנייה: 14.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איילה
משבר אמון באמצע החיים.
14.08.2006 • 11:01

אנחנו נשואים למעלה מ-30 שנה.יש לנו חיים יפים. הוא אדם סגור מאד, חכם,חוש הומור,מסור למשפחה. אני אדם פתוח, אוהבת לצאת להתרועע עם אנשים. יש לנו מריבות על רקע זה. היחסים האישיים שלנו יפים. מעניינים. אני אוהבת אותו.כיון שאינו רוצה לצאת ולהפגש עם אנשים, האינטרנט הוא כלי להכרת אנשים. לפני כ-4 שנים היה משבר בינינו. אין אנו מדברים על היחסים בינינו והוא פרק את תסכוליו בפני אנשים שהכיר באינטרנט.היינו קרובים לגירושין. בעזרת פסיכולוגית( שאני פניתי אלי בעצמי, כמו הרבה דברים אחרים , שאני נאלצת לעשות בעצמי) הצלחנו להתגבר על המשבר ובנינו זוגיות יפה, נעימה, מעניינת.לפני ימים מספר שמעתי שיחה שהוא ניהל בבית שלנו, עם אשהשביקשה ממנו לתאר את חיצוניותו, ובסוף השיחה הוא הזמין אותה לכוס קפה. הייתי בהלם מוחלט. הוא אדם סולידי ,סגור ו לא מתרועע. גם לא מתאים לו,וגם לא מתאים לזוגיות בינינו.עלי לציין שבעוד מספר ימים אני יוצאת לחו"ל בלעדיו לשבוע.שאלתי אותו על השיחה. הוא התפרץ עליי שאני מרגלת, ולא אדבר אתו יותר! מאז אנחנו בנתק, המון מתח בבית. אינניאפילו מתחילה לדעת איך ניגשים לעניין. אני זקוקה ל ע ז ר ה מיידית. בתודה!

ד"ר אורן חסון
חסרים וחסרים של אמצע החיים
16.08.2006 • 18:46

איילה יקרה,
עושה רושם שהדרך שלו להתגונן, היא דרך התקפה, בין אם הוא בסדר ובין אם לאו. מה שמתמיה אותי הוא שהקשבת כנראה זמן רב לשיחה, מבלי להתערב. אני מבין את הצורך שלך, אבל גרמת לו להיתפס בקלקלתו, וזה אולי הועיל לך, באופן אישי, לדעת את מקור הסכנות, אבל גרם למשקע לא טוב ביניכם. לפחות את יודעת שאין לו מאהבת היום, אלא שהוא בתהליך חיפוש. אולי מתוך מחשבה לנצל את הזמן שבו לא תהיי בבית.יש לו חסר מסויים, של ריגושים, ואולי הוא זוכר את התקופה של לפני 4 שנים, שזרעה בו זרע של ציפיות וכמיהה למשהו מאותה פתיחות ראשונית, ונסיונות פיתוי. אני לא מצדיק, אני מנסה להסביר מהיכן זה יכול להגיע. כי זה המקום שאותו צריך לספק, כדי שהוא ירגיש מאושר יותר. הוא עדיין לא מימש את מאווייו. לכן את נמצאת במקום שבו את אולי יכולה עדיין ללכת לקראתו, לראות את מה שקרה כנקודת התעוררות (וכן, לומר לו זאת), ולנסות לחדש ולהתחדש. לגוון יותר, לחפש ריגושים חדשים, וגם אולי לשחק משחקי תפקידים. כדאי שתחפשי דרכים ללמוד לעשות זאת, ולדבר איתו על הליכה לקראתו ולסיפוק חלק מאותם צרכים שלו, במקום להעמיק את הנתק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083