דילמות זוגיות: איך לצאת מהלופ?

תאריך פנייה: 14.08.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נועה
מערכת יחסים ארוכת טווח- זקוקה לעזרה
14.08.2006 • 11:30

שלום
ד"ר חסוןאני בת 25, יש לי חבר מזה 10 שנים, גם הוא בן 25.חברי מקסים, מפרגן ואוהב אך אני מרגישה כבר מספר שנים שאני חייבת להפרד ממנו לתקופה מסויימת כדי להתנסות עם גברים אחרים, הוא הבחור הראשון שעמו קיימתי יחסים ואני מפחדת להתחתן כעת לפני שהייתי עם גברים אחרים, מפחד שזה ירדוף אותי כל החיים. יש מספר בעיות שממש קשה לי להתמודד עמן ואני פשוט לא יודעת מה לעשות- אניכלהזמן חושבת על גברים אחרים ואיך זה היה אם הייתי איתם ופשוט מחכה לרגע שמישהו יתחיל איתי וזה יהיה בסדר ונזרום ורק כדי לראות מה זה אומר להיות עם בחור אחר, הפרפרים, התחושות וכל מה שנלווה ללהיות עם מישהו אחר. אני לא מצליחה להתגבר על זה כבר שנים ואני מדברת על זה עם חבר שלי והוא יודע הכל וכל פעם הוא אומר לי אז תעשי את זה כבר מה את רוצה ממני אך מצד שני אני לא רוצה לאבד אותו ומפחדת כל כך שאם אעשה את הצעד הזה הוא יעזוב אותי כי הוא אמר לי שהוא לא יכול לחכות לי ואני מבינה גם אותו. כל כך קשה לי לעשות את הצעד הזה ולהיות פתאום לבד אחרי מערכת יחסים כה ארוכה ,שנמשכת גם בגלל שאני לא מוכנה עדיין להתחתן ואמרתי לו את זה -אני פשוט לא מסוגלת עדיין. עוד בעיה היא שכל הסביבה לוחצת שנתחתן כבר ואני אומרת איך אני אגיד ואתמודד עם התגובה של הסביבה על כך שנפרדנו אחרי כל כך הרבה זמן..אני פשוט חסרת אונים, מסתובבת עם מועקה כל כך קשה וגדולה כל כך הרבה זמן ופשוט לא יודעת מה לעשות!!!! בבקשה אני זקוקה לעזרתך דחוף כדי שאצליח להתקדם בחיי, כי פשוט נמאס לי ואני מתחרטת על כך שעד היום לא היה לי את האומץ לקום ולעשות את הצעד ולהפרד רק לתקופה קצרה כי נראה לי שבאמת הוא האדם שעמו אני רוצה להתחתן.אני לא יודעת מה הצעד הנכון וכיצד להתמודד -עם התגובות של הסביבה וההורים לאור ההחלטה .-אני גם מפחדת מכיצד אתמודד פתאום לבד ואם בכלל יהיה משהו עם אנשים אחרים כי הרי זה לא לוקח יום למצוא מישהו..-וכן איך אתמודד עם העובדה שאולי אאבד אותו עקב כך..תודה רבה על זמנך ועל נתינת המקום לבטא גם את הקושי..מצפה לתשובתך.נועה

נועה
14.08.2006 • 12:59

שלום
לך,רק רציתי לומר שתחושות כאלה ילוו אותך תמיד, גם אם תתנסי עם עשרות גברים לפני שתתחתני. הפנטזיות תמיד יהיו, הרצון לחוות מחדש "פרפרים" אחרי שנות נישואין ארוכות תמיד ישאר. אם את אוהבת את חברך וחוששת לאבד אותו - אל תעזבי אותו לצורך "רעייה בשדות זרים". גם אם כעת הוא "יסכים" לכך בכדי לרצות אותך, אין לי ספק שזה יפגע בו ויעיב על המשך היחסים ביניכם. כל ויכוח קטן יעורר זאת מחדש, ובצדק.נסי לגוון את יחסי המין ביניכם. אולי הם פשוט לא מספקים אותך. מעצם זה שיכולת לומר לחברך מה את מרגישה אני מסיקה שיש ביניכם פתיחות. נצלי זאת על מנת להכניס "פלפל" לזוגיות שלכם במקום לחפש ריגושים עם גברים אחרים. נסי ליצור מידי פעם מפגשים ארוטיים כאלו, שיעוררו בך "פרפרים" בבטן וצפייה ותשוקה.... אצלי זה עובד.זו דעתי האישית...בהצלחה !

ד"ר אורן חסון
להיות בוגרת יותר - מה זה אומר?
16.08.2006 • 22:23

נועה יקרה,
את בהחלט בבעיה, כי מצד אחד את מרגישה שבאמת את לא יכולה לאכול את העוגה ולשמור אותה שלמה, אבל מצד שני, במקום זה את אוכלת את עצמך ואת בן זוגך. על דילמות בלי אפשריות, נכתבו הרבה טרגדיות. מקסימום, תירשם עוד אחת. כלומר, או שתתחתני איתו, ותמררי לו את החיים כי לא תהיי מרוצה, ותאכלי את עצמך עד שיום אחד תבגדי בו בחשאי והשאלה תהיה רק מתי תצאי מההתמכרות שתיתפסי לה, ואם זה יהיה בעקבות גילוי שלו (ואז, שניכם תהיו מאד אומללים). או שלא תתחתני איתו, ותלכי לבדוק את השוק, ובעוד שנה וחצי תחליטי שבעצם הבנת איזו שטות עשית, ותאכלי את עצמך שוב, אלא שהפעם את נשארת עם מה שבישלת לך.או שתמצאי מישהו אחרי שלוש שנים, ותהיי מאושרת עד הגג (ואולי רק קצת), והכל יהיה לך בקצב הנכון, או שתצליחי עכשיו, איכשהו, לצאת מזה. מה שכרגע לא נראה באופק, לפי תאורך, אלא אם תלכי לטיפול שינסה להוציא אותך מזה, או להפוך אותך לשלימה קצת יותר עם כל בחירה שתעשי (והסיכוי הוא שזה מה שיקרה לך בטיפול). ונדמה לי שבזה תמו האפשרויות. בעיקר, כמו שזה נראה, את מנסה ללמוד להתבגר, ולהגיע להחלטות קשות, ועוד לא הצלחת. אז אולי את עדיין לא בוגרת מספיק לנישואים. וכנראה שזה כן יקרה לך, אם תלכי אחרי התשוקות והמאוויים שלך. לא שזה ייתן לך בהכרח את מה שאת רוצה, אבל זה יכול להפוך אותך לבוגרת יותר (עם התובנות שצריך ללמוד להחליט, ולהשלים עם מה שיש, לאחר שנעשתה ההחלטה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
די
25.09.2006 • 13:58

טוב אז אני בת 25 והייתי אומרת שיש לי את הנסיון שלך אבל הבעיה שלי היא שכבר התחתנתי עם הבן אדם הראשון שלי.... התגרשתי אחרי שנה!!!!את לא אוהבת אותו יקירה את רגילה אליו!! תעזבי אותו ותחיי מה שיהיה יהיה!!!!הכול מלמעלה אם נועדתם אז אתם תהיו ביחד......