קשר חונק: סיבות ותקשורת

תאריך פנייה: 14.08.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ורד
פרידה קשה
14.08.2006 • 10:25

שלום רב,
אתמול חברי בשנה ורבע האחרונות החליט להפרד סופית (אחרי פסק זמן של שבוע מיוזמתו)לדבריו, לפרידה אין שום קשר לאהבה, רגשותיו החזקים נותרו כשהיו...הבעייתיות היא שאנחנו לאורך תקופה ארוכה פשוט לא מסתדרים ורבים בלי הפסקה...אני ראיתי בטיפול זוגי מוצא ובאמת התחלנו אבל כבר בשלבים הראשונים (פגישה 3) חברי הרגיש שזה חסר סיכוי...שהריבים שלנו לא יפתרו...לטענתו הוא לא רוצה כרגע אף מערכת יחסים אחרת, מבחינתו הוא צריך שקט וחופש לעצמו...רציתי לשאול אותך אם במידה ואהבה עדיין קיימת יש סיכוי שנחזור לאחר שהוא ימצה את החופש שלו הוא זקוק (אני הייתי דמות באמת חונקת בקשר) או שמנסיונך מדובר בקשר אבוד...ובנוסף, האם אתה ממליץ על התנתקות הדרגתית במקרה כשלנו או לא?תודה מראשורד

ד"ר אורן חסון
קשר "חונק"
16.08.2006 • 18:24

ורד יקרה,
דמות "חונקת" מגיעה בדרך כלל בשל שני גורמים עקריים (יש עוד). האחד – שצד אחד צריך קצת חופש כדי לקיים אפשרות של נגישות לבני המין השני, גם אם לא מדובר בנסיון או ברצון מיידי ליישם אתו. השני, הוא מריבות בלתי פוסקות, שגורמות לצד האחר לחץ נפשי, שהוא צריך להשתחרר ממנו מדי פעם, כדי להשיג קצת שלווה. אם מה שהיה הוא רק חניקה מהסוג השני, אז החופש הנדרש אינו גדול. שבוע-שבועיים דיים בכך, אלא אם הוא מחפש לראות את האפשרות ליצירת קשרים אחרים.ולגבי היחסים שביניכם, אתם זקוקים ללא ספק לייעוץ בנוגע שיתמקד בצרכים שלכם, בתסכולים שלכם, ובעקבות כך בתקשורת שביניכם. בלי שתעשו את זה באופן ממוקד ואינטנסיבי, הקשר שלכם יילך לאיבוד, כי מהר תאבדו (ואולי הוא קודם) תקווה באשר ליכולת שלכם להתמודד זה עם זו. ונדמה לי שזה מה שקרה לו. 3 פגישות זה אמנם מוקדם כדי לסגת, אבל מצד אחד הוא צריך יותר סבלנות, ומצד שני, הטיפול צריך לדון בנושאים שתרגישו שהם משמעותיים לכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083