התנהגות נסיגה בקשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 30.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מישהי
מתי הוא ירדוף
30.01.2007 • 11:23

אני ובן זוגי נמצאים בקשר כבר שנתיים,הכל טוב וזורם, הבעיה היא שלעיתים אני מרגישה שאני זאת שצריכה ליזום, אני כאילו תמיד רודפת אחריו, אם יש ויכוח זה ברור שאני זאת שתתקשר קודם ותראה שאכפת לה, הוא מצידו הכל בסדר.אני מנסה לעבוד על עצמי ולנסות לתת לו לרדוף אחריי והשיג אותי אבל אני נשברתמה עושים?

ד"ר אורן חסון
למנוע את הבריחה?
31.01.2007 • 22:52

מישהי יקרה,
ההתנהגות שלך אומרת שאת חרידה יותר לשלמות הקשר, ושהוא כנראה נחוש יותר ללמד אותך לקח. פעמים רבות התרחקות כזו היא מאבק כוחות סמוי לראות מי צריך את מי יותר, ואולי גם דרך להכניע אותך בויכוח שהוא לא יכול לנצח אחרת.קחי בחשבון שסביר שהדגם הזה יחזור על עצמו עוד שנים רבות. דרך אחת לפתור זאת היא להגיע ליעוץ זוגי, ולנסות לטפל בזה בעזרת איש מקצוע. דרך אחרת היא לנסות לבד, ולא בהתמודדות כוחנית של לראות מי יחכה יותר, כי הוא יחכה יותר. תמיד. הדרך האחרת היא ללמוד לנהל את הויכוחים שלכם אחרת. כדי שלא יהיה צורך שהוא יתרחק וינתק מגע בעקבות ויכוח. נסי לחפש דרכים להפוך את הויכוחים שביניכם לדיונים ענייניים יותר, שיעסקו פחות בפגיעות. נסי לחזור פחות על טיעונים, להראות לו שאת מנסה להבין מהי נקודת המבט שלו ומדוע הוא הגיע אליה, ואולי גם הוא יקשיב יותר לנקודת המבט שלך, ואז, גם אם לא תסכימו, תוכלו להגיע לפשרות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083