לחץ ממשפחה: דרכי התמודדות
אלמונית
משפחה של בעלי
⌄
ושלום ד"ר אורן חסוןאני בחורה בת 23 נשואה לבעלי כשנה ומתגוררת אצל ההורים של בעלי מיום החתונהאני בחורה שעובדת עם מוסר עבודה גבוהה מגיל 15 אני עובדת , בעלי עובד בחברת הייטק ומקבל רכב ממקום עבודתו.אז ככה החיים אצל חמתי לא קלים כי כל הזמן מתערבים לנו מחפשים איפה להציק במיוחד אחותו שנשואה ויש לה בית משל עצמה מאחורי חמתהבאה מתקלחת אצלנו במקלחת [יש שני מקלחות בבית שלנו ושל ההורים] מתערבת עושה פרצופים כל הזמן מנסה להסית את האימא של בעלינגדי וגם נגד בעלי.כל פעם שאנחנו רבים בעלי מנסה להשמיע את משפחתו ברבים ובצעקות .אני מרגישה שמשפחתו של בעלי לא ממש מחבבים אותיובעלי כטענה טוען שאני מתעלמת מהם ולא מתייחסת לא מכבדת אני ממש לא חושבת ככה...כי כשאחותו נמצאת שם הם ממש לא מתייחסים אליי [ואחותו נמצאת שם רוב הזמן]ואפילו נוטעים להתעלם למשל ביום שישי לפני כשבועים ירדתי לאכול איתם ארוחת ערב שישי אמרתי לכולם שלום ואף אחד לא ענה לי מלבד אבא של בעלי ,כשסיימנו לאכול אני ובעלי שטפנו כלים [זה כשאחותו יושבת ולא עושה כלום[בעודי בחודשים הראשונים של ההריון עם בחילות וסחרחורות] אח"כ שאלתי את הוריו אם הם רוצים לשתות משהו חם והם אנו שכן את אחותו לא שאלתי בגלל ההתעלמות שהיתה לפני כן.ואז פרצה המריבה היא כעסה ומאז אנחנו בקושי מדברים איתה...בעלי התווכח איתה ואמר שאין לה פה משרתים,מאז כבר אין תקשורת היתה מלבד שלום שלום, מאז הספקתי לעבור הפלה שניה טבעית ,והוריו יודעם את זה סיפרנו להם כי על ההריון עוד לא סיפרנו רצינו שזה ישאר ביננו עד שנדע שהכל בסדר.היום אנחנו קנינו בבית והכניסה עליה היתה אמורה להיות באפריל ונדחתה ליוני ,אמו של בעלי אמרה שנמצאה לנו פיתרון כי אחותו צריכה לבוא לגור אצלהם גם כדי לחסוך כסף,מאז בעלי רב איתי לא מוכן לדבר איתי מתנהג בזילזול ובהתעלמות ולטענתו אם היחס שלי כלפי המשפחה שלו לא ישתנה אז אנחנו לא נשאר ביחד. עד עכשוי הוא כל הזמן תמך בי ופתאום אחרי שאימו אמרה לו על עניין הדירה ואולי הוסיפה עוד כמה מילים "חמות" הוא מתייחס אלי ממש מזעזע ואומר שאני צריכה לחייך וגם אם אחותו אומרת לי משהו שלא מתאים לי אז לשתוק ולחייך יום למחרת כשאני רואה אותה או שאני יכולה לענות לה וריב איתה ,אבל אותו זה לא יעניין אני ימשיך לחייך למשפחה.עכשוי בקשר לעבודה שלו ולרכב שהוא מקבל מהעבודה אז כל פעם שאנו רבים הוא אומר אני יקח לך את האוטו כי אני נוסעת אם האוטו שלו לעבודה והוא נוסע ברכבת יותר נוח לואני ממש שבורה אודה מאוד לתשובתך המהירה ומצטערת על המכתב הארוךאלמונית
נועה
משפחה של בעלי
⌄
ד"ר, מצטערת, לפעמים אני פשוט לא יכולה להתאפק:תעזבי אותו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אלמונית
משפחה של בעלי
⌄
אני לא מסוגלת כי חוץ מהעניין עם המשפחה שלו והעניין של האוטו אנחנו ממש אוהביםאני באמת אוהבת אותו
נועה
משפחה של בעלי
⌄
אתם חייבים לעזוב את הבית של חמותך ולעבור לבית משלכם. ויפה דקה אחת קודם. לא משנה כמה תאהבו אחד את השני, כל עוד תגורו אצל ההורים שלו / שלך, יהיו בעיות. זה לא משהו יחודי לכם - זה קורה ב99 אחוז מהמקרים.
אלמונית
משפחה של בעלי
⌄
אני יודעת אבל זה יהיה רק עוד ארבע חודשים הוא לא מוכן בשום פנים להשכיר דירהגם לפני זה שהיו בעיות הוא לא היה מוכן הוא מתנהג במצב של לחסוך כסף כדי שיהיה לנו טוב בעתיד [הוא לא קמצן -ממש לא]עכשוי הוא בכלל לא מוכן לדבר איתי אני כל כך מתוסכלת ומודה לך על התשומת לב
אורטל
משפחה של בעלי
⌄
יקירתי אני יודעת שזה קשה עם חמות ועוד לחיות איתה "מזעזע" אבל תעשי ערב אחד רומנטי ארוחה או מסעדה ותדברו על הכול כול מה שבלב ומה שמציק לך אם הוא לא רוצה לשמוע תראי את תקיפות מסויימת תגידי לו אם אתה לא משנה את היחס והזילזול שלך אני רוצה פסק זמן תלכי להורים שלך לשבוע תירגעי תתני לו לרדוף אחריך ושיקח את הרכב אז מה אני מאמינה שתיסתדרי ואל תפחדי לעזוב אם הוא לא מבין אותך ואכפת לו ממך לא מגיע לו אישה כמוך....:-)
אלמונית
משפחה של בעלי
⌄
אורטל שלוםתודה רבה על התשובה אני באמת ינסה את זה למרות שהוא ממשלא מוכן לשמוע את הטענות שלי בעניין...תודה רבה אני יספר מחר איך היה....
ronen
משפחה של בעלי
⌄
החסכון כסף הזה עולה לכם בבריאות ואולי אף בזוגיות אז מה זה שווה?
אלמונית
משפחה של בעלי
⌄
זהו העניין הוא שזה ממש לא שווה בריאות אושר והצלחת נישואים לא קונים בכסףלקח לי שנה להוציא אותו מהבית של ההורים ולקנות דירהוגם זה היה בגלל שגם לו דיי נמאס...העניין הוא שעד שנקבל את הבית זה יהיה רק עוד ארבע חודשים וחצי ואני כבר לא מסוגלתהוא ממש לא מוכן לשמוע על העניין של להשכיר דירה
יניב
משפחה של בעלי
⌄
תקשיבי לרונן
ד"ר אורן חסון
כשהוא בלחץ, נסי דרכי נועם
⌄
אלמונית יקרה,
את במצב קשה, אלא שהקושי הראשוני הוא לא בינך לבין המשפחה שלך, אלא בינך לבין האיש שלך, ובינו לבין המשפחה שלו. את רק שחקן לוואי כאן.האיש שלך אמור לגבות אותך, אלא שהוא לא עומד בלחצים שמפעילים עליו בני המשפחה שלו. אני בטוח שאמרת לו את זה עשרות אם לא מאות פעמים. הוא נתון בין הפטיש לסדן, אלא שפטיש הוא פטיש שמכה בו כבר שנים רבות, אז הוא מוציא את התסכול שלו על הסדן, שזו את.דרך אחת שיש לך היא להתאפק ארבעה חודשים. זה קשה, אבל יש לזה מועד סופי. אם תצליחי להיות "נחמדה" לכולם בזמן הזה, ותנשכי את השיניים, ותמצאי חברות להוציא איתן את כל הקיטור שיש לך, זה יקל עלייך. ותוך כדי כך, כאשר בן הזוג שלך מגלה תמיכה, ולו הכי קטנה בך, חזקי את ההתנהגות שלו בעזרת חיבוק, חיוך, נשיקה, סקס בלילה, לא משנה. העיקר שילמד שכאשר הוא נחמד אליך, שווה לו.זה ייראה לך מלאכותי, לפחות בהתחלה, אבל זו דרך להציל את הזוגיות שלכם, ולחזק את התמיכה שלו בך. סביר שהתנהגות הפוכה, של ביקורת שלך כשהוא לא בסדר, גורמת לו להתנגדות, ולהצטרפות אל בני המשפחה שלו, כי זה נותן לו כוח. ויתכן שהוא עושה את זה, באופן שהוא לא לגמרי מודע, דווקא כאשר הוא מרגיש שהוא לא בסדר כלפייך, כדי לחפש דרך להצדיק את מעשיו.
אלמונית
תודה
⌄
תודה רבה לכולכםתודה ד"ר אורן חסון...אני ינסה את זה ובאמת מקווה שזה יעזור..