התנהגות משתנה בקשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 26.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ד'
זה כבר לא אותו דבר..
26.06.2006 • 02:22

שלום
ד"ר חסון!אני בת 17 וחצי ויש לי חבר כבר חצי שנה. אנחנו מכירים כבר 3 שנים ותמיד היינו בקשר טוב.לא מזמן התחלנו לקיים יחסי מין ועם זאת התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון.הגלולות גרמו לי לתופעות לוואי במיוחד בחודש הראשון אבל הבנו למה זה.עכשיו אני באמצע החודש השני לגלולות ועדיין יש 2 תופעות לוואי שמאוד מציקות ומשפיעות על הקשר בינינו.הגלולות גרמו לי לירידה משמעותית בחשק המיני(לפני שהתחלתי לקחת גלולות היינו שוכבים כ6-7 פעמים ביום והיום ממש בקושי פעם ביום. מה גם שאני לא רואה אותו כל יום כי הוא בצבא)בעיה נוספת שגרמו לי הגלולות הן יובש בנרתיק-מה שממש מתסכל.מנקודת המבט שלי נראה לי שחבר רואה את עצמו שהוא כבר לא מגרה אותי או שאני לא נמשכת אליו כמו בעבר. ממש ראוי לציין כי זוהי תפיסה מעוותת לגמרי של המציאות.כל פעם שאני איתו עדיין יש לי את אותם פרפרים בבטן האלו, מרוב התרגשות. שבעצם זכיתי להיות עם בן אדם מקסים ואוהב כמוהו.הבעיות הללו שנגרמו על ידי הגלולות גרמו לנו להמון וויכוחים ואי הבנות וזה ממש מתסכל אותי(חשוב לי להגיד שהגלולולת גורמות גם להתקפי מצב רוח שכאלו)ואני בוכה דיי הרבה.אני מרגישה שבאופן מסויים הוא לא מבין אותי, למרות אלפי השיחות שערכנו בנושא- היובש וחוסר החשק נובעים אך ורק בגלל הכדורים ולא מסיבה אחרת ולמרות שהוא אומר שהוא מבין אותי אני ממש לא מרגישה שהוא מבין.(תופעות הלוואי הללו אמורות לפוג עד החודש השלישי של השימוש בגלולות).זו באמת לא אשמתי שזוהי תופעת לוואי נלווית של הכדורים.אם אנחנו מתנשקים ומתחילים את כל האקט שמגיע המצב שאמורה להיות חדירה הוא לא מוכן שהיא תהיה!הוא טוען שעד שאני לא אפתור את הבעיה הוא לא רוצה שנשכב כי זה לא נראה לו שהבעיה מפריעה לי והוא עושה זאת מתוך רצון שאני אבין שאני צריכה לעשות משהו, כי הוא זה שניסה עד עכשיו למצוא פתרונות ואני לא נקפתי אצבע..לפעמים ברגעים האלו שהוא חוזר על דברים שכבר דיברנו עליהם המון פעמים אני מרגישה כאילו הקשר לא אותו דבר כמו פעם.למה אני צריכה להתאמץ יותר מדי כדי לגרום לו להבין אותי?איך להראות לו שכן אכפת לי מהנושא ושזה לא משהו שנראה לי זניח?ולמה שאני מרגישה מיואשת הקשר נראה כאילו הוא לא אותו דבר.?/= מצטערת על העומס..אודה על תשובתך... ד'נ.ב-חשוב לי לציין כי תמיד אחרי שאנחנו רבים או מתווכחים אנחנו משלימים.כואב לנו ללכת לישון בהרגשה לא טובה. אבל אז ששוב טוחנים מים אני שוב מרגישה מיואשת.מה לעשות עם זה?שוב תודה....

ד"ר אורן חסון
כי כאשר דברים משתנים הוא מתנהג אחרת
27.06.2006 • 01:06

ד' יקרה,
ראשית, לכי לגניקולוג שלך, וספרי לו שיש לגלולות תופעות לוואי, ובקשי ממנו להחליף לך אותן לגלולות אחרות. זה דבר שבשיגרה. ואם זה לא עובד, את יכולה לנסות ולמצוא, בעזרת הגניקולוג שלך, פתרונות אחרים.שנית, שניכם צעירים, גם החבר שלך, שזה אומר שהוא כנראה חסר סבלנות ונלהב. מכיוון שקודם התנהגתם במצב אידיאלי (תחילת קשר, הרבה סקס), ועכשיו במצב פחות אידיאלי, אז עכשיו את מבינה איך הוא מתנהג במצבי לחץ, כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה בזמן ובמינון שהוא רוצה. זה לא אומר שעוד חמש שנים הוא לא יהיה אחר, אבל אם תמשיכי ביחסים איתו כפי שהם, הוא ילמד, בטעות, שהכי טוב לו זה להישאר כפי שהוא עכשיו. ולכן, או שתצליחי ללמד אותו עכשיו להיות יותר סבלני ולהבין את הצרכים והאילוצים שלך, או שהוא ילמד את זה באחד הקשרים הבאים שלו.איך עושים את זה עכשיו? קשה לדעת מבלי להכיר אתכם היטב. אבל אולי תנסי להפוך את היוצרות, כך שאת תהיי זו שתשלטי במיניות שביניכם, כלומר – לקיים איתו יחסי מין כשהוא נחמד אליך, ולהמנע ממנו, ללא ויכוחים מיותרים (עם הסברים כמו "אני לא מרגישה טוב", "יש לי כאב ראש", או "לא בא לי עכשיו" וכדומה) כשהוא מתנהג אליך לא יפה. שילמד בדרך החיובית, דרך חיזוקים חיוביים של התנהגות טובה (כלומר, כאשר הוא נחמד, התרפקי עליו, היי מלטפת וטובה אליו, מה שיוליך למין בסופו של דבר, מה שייראה אפילו כאילו שזה ביוזמה שלו, אפילו שאת היא זו שמתחילה את התהליך), ומבלי שתאיימי עליו כשהוא לא מתנהג כיאות, ומבלי שתהיי מפורשת בעניין הזה – כי איומים ויצירת תנאים גלויים עלולים לגרום לויכוחים (בעיקר כי זו תהפוך למדידה של מי "חזק" יותר). זו למידה חיובית, והיא הכי יעילה שיש, כי היא לא גורמת להתנגדות. עם הזמן, אולי תלמדי לשלוט בדרך החינוך הזו של בן הזוג שלך, מה שיועיל לך לשנים רבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083